Comunități rurale active mici din microregiunea Odorhei – ProActive Rural

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Care este scopul?

Explorarea problemelor de zi cu zi ale micilor sate îndepărtate de centrele satelor rurale și mobilizarea resurselor umane, sociale și naturale locale, a cunoștințelor și voinței locale, astfel încât aceste mici comunități să poată rezolva și problemele la nivel local și să le ajute la dezvoltarea lor.

Cine poate aplica?

Grupuri de 3-5 persoane (de exemplu grupuri de prieteni), dar și membri ai unor ONG-uri mai mici.

Despre proiect:

Cei 5 candidați selectați vor participa la o serie de instruiri, care va fi susținută de experții KÖFE în cooperare cu FCOS. Instruirea va ajuta grupul de acțiune locală să identifice în mod corespunzător problemele și aspirațiile locale și să mobilizeze resursele umane, economice și naturale adecvate pentru a le rezolva și dezvolta. Pe lângă instruiri, comunitățile mici primesc și o activitate de sprijin pentru toată perioada programului (mentorat).

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația pentru Inovație și Resurse INSERT în parteneriat cu Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc și Asociația Dezvoltatorilor Comunitari din Ungaria și beneficiază de o finanțare în valoare de 50.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.