Pe 29 iulie, am încheiat proiectul Comunități rurale active mici din microregiunea Odorhei – ProActive Rural, derulat de Asociația pentru Inovație și Resurse INSERT în parteneriat cu Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc și Asociația Dezvoltatorilor Comunitari din Ungaria.

La evenimentul de închidere, Rozália Csáki, director executiv al FCOS, a urat bun venit dezvoltatorilor comunitari care au participat la formare și invitaților lor. După o mică încurajare, a cerut fiecărei comunități să prezinte unde au ajuns în timpul proiectului, care vor fi planurile lor și cum se descurcă în prezent.

După prezentări, Aranka Molnár, reprezentanta KÖFE, le-a dat participanților sarcina de a merge de la o masă la alta, de a discuta între ei și de a căuta potențiale oportunități de cooperare.

Aranka a vorbit, de asemenea, despre faptul că este mult mai ușor să transmiți și să predai metode decât abordări. A face acest lucru în comunitate, împreună, este un lucru mai important și poate oferi oamenilor mult mai mult, iar ei doresc să aducă această abordare în cât mai multe locuri, comunități și oameni posibili. Ea a spus că poți să conduci o întreagă comunitate, un ONG, un serviciu, o instituție într-un mod comunitar și că este o mare valoare dacă reușești să faci ceva să funcționeze.

Dorim celor șase echipe participante să aibă succes în continuare în construirea unei comunități active și implicate în jurul lor.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.org.

Proiect derulat de