Cselekvő vidéki kisközösségek – ProActive Rural

Együttműködés egy zöld, versenyképes és befogadó Európáért

Mi a cél?

A vidéki községközpontoktól távol eső kisfalvak mindennapos gondjainak feltárása és a helyi emberi, társadalmi és természeti erőforrások, a helyi tudás és akarat mozgósítása annak érdekében, hogy ezek a kisközösségek is helyben tudják megoldani a felmerülő problémákat és segíteni a fejlődésüket.

Kik pályázhatnak?

Olyan 3-5 fős csoportok (pl. baráti társaság), de akár működő, kisebb civil szervezetek tagjai is

A projektről részletesebben:

Az 5 kiválasztott pályázó egy képzéssorozaton vesz részt, amit a KÖFE szakértői tartanak az SZKA-val együttműködésben. A képzés abban nyújt majd segítséget, hogy a helyi cselekvő csoport tudja megfelelően beazonosítani a helyi problémákat, törekvéseket és ezek megoldásához, fejlesztéséhez tudjon megfelelő emberi, gazdasági és természeti erőforrásokat mozgósítani. A képzések mellett a kisközösségek egy folyamatos támogató tevékenységben (mentorálás) is részesülnek.

A projekt megvalósítói:

A projektet INSERT Innovációs és Erőforrás Egyesület a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal (SZKA) és a magyarországi Közösségfejlesztők Egyesületével (KÖFE) együttműködve hajtja végre, és 50 000 eurós támogatásban részesül, az Active Citizens Fund Romania programon keresztül, amelyet Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszíroz az EEA 2014–2021-es támogatásain keresztül. A weboldal tartalma nem feltétlenül képviseli az EEA és a 2014–2021 közötti norvég támogatások hivatalos álláspontját; további információkért látogasson el a www.eeagrants.org oldalra. További információk az Active Citizens Fund Romaniáról a www.activecitizensfund.ro oldalon.