97 önkéntes gyülekezett április 20-án, a Felsőboldogfalvi Református Egyházközség területén. Főként családok, osztályközösségek, baráti társaságok vettek részt az 1000 darab csemete elültetésében.

Célunk egy szelídgesztenyés telepítése volt, melynek érdekessége, hogy a csemetéket szelídgesztenye falevél alakzatban ültettük el.

Amellett, hogy ezek a csemeték elültetődtek, örökbefogadási lehetőség is volt. Sok esetben kisgyermekek voltak az örökbefogadók, akik szüleikkel azt vállalták, hogy a továbbiakban is gondozzák az általuk örökbefogadott csemetéket.
Az 1000 darab szelídgesztenye csemete közül 500 felkerült egy digitális térképre az szka.ro oldalán, és GPS koordináták alapján mindenki megtalálhatja az általa ültetett és örökbefogadott fát.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik aktívan bevonódtak a szervezésbe, és lebonyolításba. Köszönet a Felsőboldogfalvi Református Egyházközségnek, a Felsőboldogfalvi Közbirtokosságnak, a Zeni Green Garden munkatársainak, Vulticulus Geo Kft.-nek, Electric Garden Land kft.-nek, Kádár Tibor-Sándor erdészmérnöknek, Zsombori Levente polgármester úrnak, Felsőboldogfalváért Egyesületnek, Felsőboldogfalvi Fülöp Áron Általános Iskolának és nem utolsó sorban a Pădurea de Mâine Alapítványnak, aki a támogató.

A Fundația Pădurea de Mâine az éghajlatváltozás elleni küzdelemben az erdő szerepét segíti elő erdősítéssel és újraerdősítéssel kapcsolatos, oktatási és tudatosságot növelő, közösségfejlesztési, valamint a fenntartható erdőgazdálkodással kapcsolatos innováció támogatása révén. Az alapítványt 2019-ben hozták létre a 2017-ben indított, azonos nevű erdőtelepítési program kiterjesztése érdekében. A Pădurea de Mâine eddig több mint egymillió csemetét ültetett Románia-szerte a nehezen regenerálódó területekre. A Comunitățile Pădurea de Mâine többéves, vissza nem térítendő támogatási program, mely az erdészeti közösségek fenntartható fejlődését támogatja, és a rendelkezésre álló pénzügyi keretek függvényében 2022-2031 között fog megvalósulni.
További információk: www.padureademaine.ro