A Fundația Pădurea de Mâine támogatásával kerül sor a Zöld Lábnyom c. projekt megvalósítására, mely három fő tevékenységet foglal magába:

  1. Erdei Iskola tevékenységek: Erdőközpontú környezeti nevelési programokat fogunk szervezni vidéki közösségek iskoláiba. Ezekkel az iskolákkal együttműködve, a diákokat hozzuk közelebb a természethez, hívjuk fel a figyelmüket az erdőink gazdagságára és arra, hogy erre hogyan vigyzáhatunk, miért is fontos, hogy figyeljünk rá. Az erdei iskola program egy-egy osztályközösséggel fog működni, egy napos osztálytermi és egy napos terepgyakorlat formájában. 450 diákot tervezünk bekapcsolni ezekbe a tevékenységekbe.
  2. Csemeteültetés: Ha környezeti fenntarthatóságról beszélünk, akkor szinte egyértelmű, hogy ebbe a csemeteültetés is beletartozik. Ez az egyik leghatékonyabb módszer a klímaváltozás elleni küzdelemben. Helyi önkéntesekkel együttműködve erdősítésre váró területeket ültetünk be 1.000 szelídgesztenye-csemetékkel, amik később hozzájárulnak a környékünk erdei ökoszisztémájának fejlesztéséhez, de a erdei állatoknak is táplálékul szolgálnak.
  3. Zengő erdőfürdő: előző években már sor került ilyen különleges események szervezésére. Ezekkel az alkalmakkal főleg a felnőtt közösséget kívánjuk elérni. Számukra is élménnyé akarjuk tenni azt, amit az erdő nyújt, ezt pedig a komolyzenei koncert még csak tetőzni fogja.

A Fundația Pădurea de Mâine az éghajlatváltozás elleni küzdelemben az erdő szerepét segíti elő erdősítéssel és újraerdősítéssel kapcsolatos, oktatási és tudatosságot növelő, közösségfejlesztési, valamint a fenntartható erdőgazdálkodással kapcsolatos innováció támogatása révén. Az alapítványt 2019-ben hozták létre a 2017-ben indított, azonos nevű erdőtelepítési program kiterjesztése érdekében. A Pădurea de Mâine eddig több mint egymillió csemetét ültetett Románia-szerte a nehezen regenerálódó területekre. A Comunitățile Pădurea de Mâine többéves, vissza nem térítendő támogatási program, mely az erdészeti közösségek fenntartható fejlődését támogatja, és a rendelkezésre álló pénzügyi keretek függvényében 2022-2031 között fog megvalósulni.