Cu sprijinul Fundației Pădurea de Mâine, se implementează proiectul Amprenta Verde, care include trei activități principale:

  1. Școala de pădure: Vom organiza programe de educație ecologică bazată pe pădure în școlile din comunitățile rurale din regiunea Odorhei. În parteneriat cu aceste școli, vom aduce elevii mai aproape de natură, vom crește gradul de conștientizare a bogăției pădurilor noastre și a modului în care putem avea grijă de ele, precum și a motivelor pentru care este important să avem grijă de ele. Școala de pădure se va desfășura în două etape, o activitate în clasă și o activitate pe teren. Planificăm să implicăm 450 de elevi în aceste activități.
  2. Plantare puieți: Când vorbim despre durabilitatea mediului, este aproape evident că aceasta include și plantarea de piueți. Este una dintre cele mai eficiente modalități de a combate schimbările climatice. În colaborare cu voluntari locali vom planta 1.000 de puieți de castane dulci în zonele care urmează să fie împădurite, care vor contribui ulterior la dezvoltarea ecosistemului forestier din zona noastră, dar și la asigurarea hranei pentru animalele din pădure.
  3. Pădurea cântă: Acest tip de eveniment special deja a fost organizat în anii precedenți. Aceste evenimente se adresează în principal comunității de adulți. Dorim să le oferim acestora o experiență aparte despre ceea ce are de oferit pădurea, iar concertul de muzică clasică în pădure va fi punctul culminant al acestui eveniment.

Fundația Pădurea de Mâine promovează rolul pădurii în lupta cu schimbările climatice prin proiecte de împădurire și reîmpădurire, educație și conștientizare, dezvoltare comunitară sau susținerea inovării în domeniul silviculturii durabile. Fundația s-a constituit în anul 2019 pentru a crește anvergură programului de reîmpădurire cu același nume lansat în 2017. Până acum, Fundația Pădurea de Mâine a plantat peste un milion de puieți pe terenuri cu dificultăți de regenerare din toată România. Programul multianual de granturi nerambursabile Comunitățile Pădurea de Mâine susține dezvoltarea durabilă a comunităților forestiere și se va desfășura în perioada 2022-2031, în limita resurselor financiare disponibile.

Mai multe: www.padureademaine.ro