Ilyen még nem volt! Az adományozási utalvány a vásárlási utalványhoz hasonlóan egy olyan ajándék, amellyel az adományozás örömét és szabadságát ajándékozzuk. Mindezt egy erre a célra létrehozott honlap segítségével. Aki kapja az utalványt, az a honlapon található pozitív változásokat hozó közösségi kezdeményezéseket támogathatja vele. Formája virtuális, e-mailként kapja meg a címzett és az egyedi kódját kell felvigye a honlapon szereplő projekt támogatásához. Egy igen újszerű ajándékozás válik lehetővé ezáltal.

Közeledik az adventi időszak, amiben mindannyian azon gondolkodunk, hogy milyen egyedi ajándékkal tudjuk meglepni szeretteinket, munkatársainkat. Az adományozási utalvánnyal egy igazán különleges ajándékot adhatunk, hiszen cselekvésre, ajándékozásra buzdítjuk a megajándékozottat. Ő az ajándékozás örömét és élményét élheti meg. Tegyük különlegessé az ajándékozást!

További információkkal az utalvany@szka.org címen, vagy a 0366.100.283-as telefonszámon tudunk szolgálni. 

Miért érdemes civil szervezetként projektet feltölteni? 

Civil szervezetként egy új dimenzió és lehetőség nyílik meg arra, hogy a közösségi projektünk a világ bármely részéről láthatóvá és támogathatóvá váljon. Miután regisztráltunk a honlapon, a jóváhagyást követően bármilyen témában tölthetünk fel közösségi projektet. Ahogy felkerül a honlapra, 6 hónap áll a rendelkezésünkre, hogy kigyűjtsük a célösszeget, majd ezt követően a projekt megvalósítása kezdődik. Az év bármely szakában el lehet kezdeni az adománygyűjtést, ha van egy jó ötlet, és anyagi támogatásra van szükség a megvalósításhoz.

A honlapot ide kattintva lehet elérni.

A honlapot, a Civil háromszög a közösségi filantrópiáért projekt keretében fejlesztettük tovább. A projektet a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány partnerségben a csíkszeredai The House Egyesülettel és a gyergyói Műhely Egyesülettel valósítja meg, az Active Citizens Fund Románia támogatásával, a programot Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza az EGT Alapok 2014-2021 által. A projekt célkitűzése az alábbi négy kiemelt tevékenységcsokor:

  1. Szervezetfejlesztés
  2. Online adománygyűjtő platform indítása
  3. Fuss NEKI! adománygyűjtő sportesemények szervezése mindhárom térségben
  4. Civil szervezetek képzése alternatív adománygyűjtés témájában minhárom térségben.

 

Az Active Citizens Fund Románia programról

Az Active Citizens Fund Románia programot az EGT Alapok 2014-2021 finanszírozza. Az Alapok célja a gazdasági és szociális különbségek csökkentése és a 15 kedvezményezett állam és az adományozó államok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítése. A Program alapkezelője a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Polgár-Társ Alapítvány, a Roma Közösségek Erőforrásközpontja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge által alkotott és az FMO (az EGT és Norvég Alapok Finanszírozási Mechanizmusának Irodája) által kinevezett konzorcium. Az Active Citizens Fund Románia célja a civil társadalom és az aktív polgárság megerősítése, valamint a kiszolgáltatott csoportok kapacitásának növelése. A Program 46 000 000 euró összköltségvetéssel a civil társadalmi szektor hosszú távú fenntarthatóságának és kapacitásának fejlesztését célozza, fokozva szerepét a demokratikus részvétel, az aktív polgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben megerősíti az adományozó államokkal, Izlanddal, Liechtensteinnel és Norvégiával fennálló kétoldalú kapcsolatokat. További információ az Active Citizens Fund Romániáról a www.activecitizensfund.ro oldalon található. További információt az EGT és Norvég Alapokról a www.eeagrants.org oldalon talál.

A projekt megvalósítói: