Se inițiază o cooperare valoroasă și din punct de vedere istoric cu proiectul intitulat Triunghiul civil pentru filantropia comunitară, în care debutează cooperarea dintre regiunile Odorhei, Ciuc și Gheorgheni. Proiectul cu o durată de 20 de luni va începe acum în luna noiembrie, concentrându-se pe dezvoltarea celor trei ONG-uri și dezvoltarea societății civile în cele trei regiuni.

Proiect derulat de Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc în parteneriat cu Asociația The House din Miercurea Ciuc și Asociația Atelier din Gheorgheni cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului în patru domenii prioritare este:

  1. Dezvoltare organizațională:
    • Înființarea unor Consilii Consultative care vor sprijini organizațiile partenere din Ciuc și Gheorgheni
    • Dezvoltarea unor strategii de atragere de fonduri pentru cele trei organizații partenere
    • Dezvoltare pagini de web
  2. Lansarea unei platforme de crowdfunding
  3. Organizarea a câte unui eveniment sportiv de atragere de fonduri în cele trei regiuni
  4. Training organizat pentru ONG-uri din cele trei regiuni pe tema atragerii alternative de fonduri.

Până acum nu a avut loc o astfel de cooperare. Acest program va permite combinarea expertizei și a eforturilor celor trei organizații partenere pentru a ajuta sute de ONG-uri:

  • să devină mai vizibile,
  • să atragă donatori și donații pentru susținerea activităților lor,
  • să se cunoască,
  • să ofere inspirație celorlalți,
  • să se dezvolte colaborări între ele.

Astfel, în cele trei regiuni din multe domenii – educație, mediu, probleme sociale, sport, un stil de viață sănătos etc. – schimbările în bine și cooperarea pentru aceste schimbări se intensifică. Sharing economy este, de asemenea, noua tendință în economie. În rândurile ONG-iștilor, această cunoaștere, deschidere și experiență există de mult timp. Este nevoie să le activăm și să le dăm viață. Avem mari speranțe și entuziasm pentru acest proiect, care ne ajută să ne împlinim visurile noastre vechi.

Valoarea totală a proiectului este de 107.135 EUR, din care valoarea totală a finanțării este de 99.935 EUR, iar valoarea contribuției proprie este de 7.200 EUR.

 Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.org.

Proiect derulat de: