Közösségépítés és környezetvédelem, ez jellemezte a szombat délelőttöt. A Color Metal vállalat volt az első, aki csatlakozott a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és a Zetelaka Erdőrendészeti hivatal Zöld lábnyom kezdeményezéséhez.

A projekt célja, hogy környezettudatosságra segítsük az érdeklődő és csatlakozó vállalatokat, azáltal, hogy olyan facsemeték ültetését támogatják, amelyek a hosszútávon tisztítják a levegőt, biodiverzitás értékük magas, és több mint 100 évig élnek, hisz nem vágják ki őket.

A Color Metal vállalat fontosnak tartja a környezettudatosságot, és a projektben való részvétellel is az a céljuk, hogy a tevékenységük által kibocsátott szén-dioxid mennyiséget minél inkább semlegesítsék. A vállalat körülbelül 30 munkatársa részt is vett az ültetésben, akik családjaikkal együtt 3 óra alatt közel 200 szelíd gesztenye csemetét ültettek el.

A projektnek része egy GPS térkép is, melyben megtalálható lesz minden helyszín, ahová a vállalat által finanszírozott 500 csemetéből kerül. Mindezekkel hamarosan jelentkezünk.