Örömünkre szolgál, hogy a program negyedik évadját is megnyithatjuk.

2019-ben 8 értékes helyi projekt valósulhatott meg a programnak köszönhetően:

  • Földrengésszimulátor létesült a Városi Könyvtárban
  • A Cimbora Ház elektronika szakköre új eszközökkel és felszerelésekkel bővült és a diákok országos robotika versenyen vehettek részt
  • IT-s termékfejlesztési csapatversenyre is sor került
  • Interaktív fizika showk kápráztatták el az érdeklődőket egész Udvarhelyszéken
  • Fényképészeti- és honismereti tábor is szerveződött
  • Retró és természetvédelmi témákban szerveződtek fotókiállítások a Zöld Cimborák fotóiból
  • Az uránium bányászat utóhatásait, radioaktivitást mértek doziméterrel a diákok
  • Fejlődött a Zeyk TV stúdiója és a csapat szakmai felkészítőkön vetett részt az Erdély TV-nél.

A Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány és technológia iránti szenvedélyét. Olyan projekteket, kezdeményezéseket szeretnénk támogatni, amelyek keretében a diákok maguk próbálhatnak ki újszerű, interdiszciplináris, kreatív ötleteket. E projektek révén fedezzék fel a természet csodáit, értsék meg, hogy mit jelentettek az emberiség nagy felfedezései, fedezzék fel, hogy mit hozhat számunkra a modern technológia, tudjanak szenvedéllyel foglalkozni a tudományokkal, ezáltal nevelve akár korunk új felfedezőit.

Fontos, hogy a projektek ne információkat adjanak át, hanem sokkal inkább képességeket fejlesszenek. A program szól mindazon tanároknak, mérnököknek, e szakterületet hobbiként űző kreatív embereknek, akik szívesen dolgoznak diákokkal.

A világjárvány okozta megváltozott körülményekre való tekintettel programunk keretében a pedagógusok digitális oktatásra való pedagógiai és módszertani felkészítésével kapcsolatos projekteknek is helyet adunk. Ez esetben kifejezetten olyan non-formális képzési programot és oktató anyag elkészülését támogatjuk, ami a digitális oktatásban módszertani segítséget nyújt.

A támogatási alap 30.000 lej.

Egy pályázat 3.000 és 10.000 lej közötti támogatásban részesülhet. Pályázhatnak udvarhelyszéki civil szervezetek, kezdeményezési csoportok, magánszemélyek. Az SZKA szakmai tanácsokkal segíti a pályázatok elkészítését is.

A pályázatok leadási határideje: szeptember 28., délután 16 óra.

pályázati felhívás és útmutatópályázati űrlap és költségvetési űrlap letölthető itt.

További információk és a program részletei követhetők a program honlapján: odorhei.stiintescu.ro, illetve a program Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/heurekaalap/

A program
stratégiai partnerei

Kiemelt támogatók