A Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány és technika iránti szenvedélyét. Olyan projekteket, kezdeményezéseket szeretnénk támogatni, amelyek keretében a diákok maguk próbálhatnak ki újszerű, interdiszciplináris, kreatív ötleteket. E projektek révén fedezzék fel a természet csodáit, értsék meg, hogy mit jelentettek az emberiség nagy felfedezései, fedezzék fel, hogy mit hozhat számunkra a modern technológia, tudjanak szenvedéllyel foglalkozni a tudományokkal, ezáltal nevelve akár korunk új felfedezőit. Fontos, hogy a projektek ne információkat adjanak át, hanem sokkal inkább képességeket fejlesszenek. A program szól mindazon tanároknak, mérnököknek, e szakterületet hobbiként űző kreatív embereknek, akik szívesen dolgoznak diákokkal.

A támogatási alap 60.000 lej. Egy pályázat 3.000 és 10.000 lej közötti támogatásban részesülhet. Pályázhatnak udvarhelyszéki civil szervezetek, kezdeményezési csoportok, magánszemélyek. Az SZKA szakmai tanácsokkal segíti a pályázatok elkészítését is.

A pályázatok leadási határideje: július 21., délután 16 óra.

A pályázati útmutató, pályázati űrlap és költségvetési űrlap letölthető itt.

További információk és a program alakulása követhető a program Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/heurekaalap/

A Heuréka Alap fő támogatója és partnere

A Heuréka Alap helyi partnerei