A Közösségi Alapítvány őszi adománygyűjtő akcióját, a Fuss NEKI!-t immár negyedszer szervezi meg. Ez egy olyan megmozdulás, ahol önkéntesek egy jó ügyért futnak, ezzel támogatókat szerezve annak a civil szervezetnek, akiért futnak.

Mi a cél?

A helyi közösség bevonásával forrást teremteni az egyesületek és alapítványok célkitűzéseinek megvalósításához. Az akcióra október 18-án de. 11 órától kerül sor a Városi Strand bejáratától indulva. De addig még képbe jön pár érdekes lépés.

A rendezvénynek három szereplője van: civil szervezetek/kezdeményezési csoportok, futók, adományozók.

Civil szervezet/kezdeményezési csoport:

  • egy jó közösségi projekttel jelentkezik szeptember 7-ig. Kitölti és beadja az SZKA-hoz a jelentkezési űrlapot, amiben ismerteti a projektjét.
  • futókat kell toboroznia (min. 3 futó), akik rokonszenveznek a projektjével és szívesen vállalják, hogy futnak pár kört, hogy segítsék a kezdeményezésüket. Ennek a határideje szeptember 23. Minél hamarabb jelentkezik a civil szervezet, annál több ideje marad futók toborozására.
  • népszerűsíti az akciót, hogy minél több felajánlót nyerjen meg az ügynek, minél több adományozó csatlakozzon a szervezethez.

Futó:

  • futással támogatja valamely civil szervezet projektjét. NEM FUTÓVERSENY!
  • egy kör 1,3 km hosszúságú szakasz. A helyszín megtekinthető az alábbi térképen.
  • regisztrálnia kell az SZKA-nál. Regisztrációs díj: 15 lej/futó. Határidő: szeptember 7–23.
  • ha csak futni szeretne, anélkül, hogy valamelyik ügy mellé állna arra is lehetőség van 40 lejes regisztrációs díj ellenében. Ebben az esetben is be kell jelentkeznie okt. 12-ig.
  • a futóknak ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot és egy nyilatkozatot, amelyeket személyesen kell leadjanak az SZKA irodájában hétköznap 9–15 óra között.

Adományozó:

  • bárki lehet adományozó, magán és jogi személy egyaránt
  • az adományozó az, aki azonosulni tud valamelyik civil szervezet projektjével vagy éppen szimpatikus neki valamelyik futó és támogatni akarja
  • az adományozó úgy támogat, hogy előre „fogad” (ajánlatot tesz) valamely futóra, hogy minden általa lefutott kör urán 5 / 10 / vagy több lejjel támogatja azt a civil szervezetet, amelyikért a futó majd fut
  • az ajánlatokat előre kell megtenni majd online (az SZKA honlapján) vagy írásos formában (az SZKA irodájában hétköznap 9-15 óra között) szeptember 7.–október 15. között
  • a felajánlott összeget a lefutott körök függvényében majd a helyszínen vagy a rendezvény utáni héten kell befizetni az SZKA-nak. Amennyiben fix összeget ajánl fel az adományozó, azt akár az esemény előtt is befizetheti.

[hb_image width=”600″ height=”604″ align=”center”]http://szka.org/wp-content/uploads/2015/08/fussneki-abra.jpg[/hb_image]

 Itt a lehetőség, hogy kis összegekkel is nagy dolgokat valósítsunk meg!

A program ütemterve:

Tevékenység Határidő/időintervallum
1. Találkozó a civil szervezetekkel a program részletes ismertetése céljából. Tervezett időpont: 10:00 óra, helyszín: SZKA székhely – Kossuth Lajos u. 20. sz. augusztus 27.
2. Civil szervezetek jelentkezési határideje szeptember 7.
3. Futók jelentkezési határideje szeptember 10–23.
4. Felajánlások megtétele szeptember 10.–október 15.
5. Közös futás a városi parkban október 18., 11 óra
6. Pályázati szerződések megkötése október 20.–november 10.

Az akció SZABÁLYZATA minden résztvevőre érvényes.

A korábbi Fuss NEKI! programok eredményeiről itt találhatók információk:
Fuss NEKI! 2012, Fuss NEKI! 2013, Fuss NEKI! 2014.

További információkért keressék a projektvezetőt, Péter Attilát: 0745-495392, program@szka.org