Fuss Neki!

Nekifutottak és nagyon sikeresen zárult 2012-ben a Fuss neki adománygyűjtő rendezvényünk. Az alábbi adatok számokban is kifejezik ezt:

  • 38 futó állt rajthoz, összesen 412 kört futottak, vagyis 525 km-t,
  • 27 önkéntesből álló szervezői csapat biztosította az akció sikeres lebonyolítását,
  • a legtöbb felajánlást Szalló Réka futó kapta (Dr. Verestóy Attila Alapítvány képviseletében): 2210 lejt
  • a legtöbb támogatást a Dr. Verestóy Attila Alapítvány gyűjtötte: 9080 lejt
  • a legtöbb támogatót Boros Róbert (Szent Gellért Alapítvány képviseletében) vonta be: 27 támogató
  • a leghosszabb távot a Feel Good Sportegyesület futói futottak: 139 kilométert
  • a legtöbb kört Orbán Dávid (Feel Good Sportegyesület képviseletében) futotta: 30 kör
  • 290 támogató csaatlakozott az akcióhoz, hogy segítse a 7 civil szervezet elképzeléseinek megvalósulását
  • 26 településről támogattak: Székelyudvarhelyről 197, Máréfalváról 55, Zetelakáról 22, Szentegyházáról 18, Farkaslakáról 15, Fenyédről 11, Gyepesről 6, Cskszeredából 4, Csíkszentdomokosról 3, Marosvásárhelyről 3, Gyergyóditróból 2, Kápolnásról 2, Kolozsvárról 2, és a további településekről 1-1: Barót, Bikafalva, Bukarest, Felsőboldogfalva, Gyulafehérvár, Lövéte, Medgyes, Szászfenes, Székelykeresztúr, Székelymagyaros, Székelyszentlélek, Ülke, Városfalva.

Fotók: Ketesdi János

Íme a civil szervezetek tervei és az adománygyűjtő akció eredménye:

Civil szervezet neve Projektek tervezett költségvetése (lej) A gyűjtés eredménye (lej)
Dr. Verestóy Attila Alapítvány 1.000 9.080
Ebremény Állatvédő Egyesület 1.080 1.995
Feel Good Sportegyesület 966 610
Gyepesért Egyesület 1.030 1.105
Kapuk Iskolája Egyesület 1.158 2.113
Szent Gellért Alapítvány 8.323 3.605
Székelygyümölcs Egyesület 1.000 445
ÖSSZESEN: 14.557 18.953

A rendezvény támogatói

A rendezvény médiatámogatói


DR. VERESTÓY ATTILA ALAPÍTVÁNY

Öt éve működik alapítványunknál A jövő magad vagy! elnevezésű ösztöndíjprogram azzal a céllal, hogy segítse a jó tanulmányi eredményeket elért, de nehéz anyagi helyzetben lévő diákokat. Idén a 12 meghirdetett egyetemista ösztöndíjra több mint 80-an pályáztak. Mivel még nagyon sokan vannak olyanok, akik megérdemlik és rá is szorulnak a támogatásra, ezért az Alapítvány Kuratóriuma továbbra is keresi a támogatókat, minden alkalmat megragadva újabb pénzalap előteremtéséhez.

A Fuss NEKI! programban való részvételünket a pályázatot benyújtott egyetemisták segítségével tervezzük megvalósítani, ezáltal népszerűsítjük az önkéntességet és az összefogás szükségességét. A felajánlott támogatásból a diákok szakmai fejlődését kívánjuk támogatni (pl. tanulmányutak, kutatási projektek).

Támogatók

EBREMÉNY ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET

Célunk egy olyan menhely kialakítása, ahol a kutyák, az állatok megfelelő körülmények között élhetnek és várhatják a leendő gazdájukat. Célunk, hogy Székelyudvarhelyt megtisztítsuk a sok kóbor kutyától, ivartalanítsuk őket, ezúttal elkerülve a fölösleges szaporulatokat. Ez nem csak az állatszerető kutyabarátoknak lenne jó, hanem azoknak is, akik nem szeretik, esetleg félnek a velük szembe jövő kóbor ebektől és így megoldódna a kóbor kutya-probléma. Elsődleges lépésként a menhely felépítéséhez szükséges anyag beszerzésére pályázunk, illetve a kutyák oltásaira, gyógyszereire, élelmezésére.

Támogatók

FEEL GOOD SPORTEGYESÜLET

A TIHADÁR Emléktúra Tömegfutás egy tömegsport rendezvény, mely eddig 5-ször került megrendezésre Székelyudvarhely határában. Az útvonal azon régi falvakat érinti, amelyek beolvadtak városunkba ill. amelyeknek lakói beköltöztek Székelyudvarhelyre. Ezek a falvak: Szentimrefalva, Dánfalva, Tihadár és Gyárosfalva. Egyesületünk idén november 10-ére tervezi ennek a terep-tömegfutásnak a megszervezését.

Az összegyűjtött adományt pólókra és pólók feliratozására költenénk, amelyeket a fent említett eseményen és a jövőbeni rendezvényeinken is használnánk, mint egységes szervezői öltözetet.

Támogatók

GYEPESÉRT EGYESÜLET

Gyepesben közösségi összefogással tavaly sikerült felavatni a Benedek Ágoston közösségi házat. Ez ad otthont a különböző kézműves képzéseknek, találkozóknak, a fiatalok számára teleházként is működik. A helyi közösség egyre erősebben érzi az összefogás eredményét és fontosságát. Ezt szeretnénk továbbra is életben tartani. Érezzük, hogy a hagyományokat csak megújult formában, új lehetőségekkel összekapcsolva tudjuk átmenteni a jelen nemzedéknek. A kaláka, a közös munkálkodás öröme, értéke élő hagyomány lehet újra. Az utóbbi időben szövést tanultunk és ezt szeretnénk folytatni. Textilművészetet és bogzást tanulnánk. Ezekkel a technikákkal különböző díszítő és használati tárgyak készülnének. A technika minél jobb elsajátítása révén ajándéktárgyakat és eladásra szánt tárgyakat is készíthetnénk. Ez a közös munka örömén, a hagyományápoláson túl a közösségi kezdeményezéseink támogatásába is besegíthetne idővel.

Az összegyűjtött adományt a kaláka visszahonosítására fordítanánk Gyepesben, a Benedek Ágoston közösségi házban.

Támogatók

KAPUK ISKOLÁJA EGYESÜLET

A máréfalvi iskola udvara nemrég bővült, többféle sporttevékenységre szeretnénk alkalmassá tenni. Azért neveztünk be erre az adománygyűjtő akcióra, hogy a befolyt támogatásokból legalább két kosárlabda palánkot kerítsünk, a plusz összeget pedig a sportszerek bővítésére, illetve a megfelelő tér kialakítására fordítanánk. A palánkok beszerzése, és a megfelelő pálya elkészülte után egy avató bajnokságra kerülne sor, ahol a tanulók és szülők, a támogatókkal együtt egy sport-ünnepség keretén belül avatnák fel a palánkokat.

Az összegyűjtött adományból a máréfalvi iskola bővített udvarát korszerű tornaszerekkel szerelnék fel.

Támogatók

SZENT GELLÉRT ALAPÍTVÁNY

A szentegyházi székhelyű Szent Gellért Alapítvány az ifjúság keresztény szellemben való nevelését, a fogyatékkal élők, idősek, nagycsaládosok segítését tűzte ki céljául. „Falra mászok!” projektjével az a célja, hogy egy fa mászófalat hozzon létre, amelyet egyaránt használhat egészséges és sérült, szentegyházi és környékbeli felnőtt és gyermek. Ezzel egy új sportolási és kikapcsolódási formát szeretne biztosítani. Ez egy új lehetőség lenne a város és a környék ifjúsági, illetve sportéletére nézve.

A mai modern világ, a maga sokszínűségével egyre többet, „kínál” számunkra, és nagyon fontos hogy ezekben a „kínálatokban”, lehetőségekben megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. A sport, a sportolás életünk fontos része, önbizalmat, sikerélményt nyújt és nem utolsó sorban izmaink fejlődését, illetve karbantartását segíti. Igényeinknek és képességeinknek megfelelő, továbbá újabb és újabb sportágakban kell kipróbáljuk magunkat ahhoz, hogy megtapasztaljuk a sportolás adta élményeket, felemelő pillanatokat, legyünk akár egészségesek, akár valamilyen fogyatékossággal élők. Nekünk, hegyi embereknek, a hegy, a szikla, a mászás, a kihívás, és a kitartás a zsigereinkben van, ezért a mászófal egy lehetőséget teremt sporténünk kibontakozásában. A mászófal, amelynek létrehozása és felszerelése 8323 lejbe kerül, a fent leírtakra alkalmas lenne. A rendelkezésünkre álló 3 hónap (2012. november – december, 2013. január) elégséges idő ahhoz, hogy a mászófal felépüljön és használhatóvá váljon.

Hajrá, „Falra mászok!”!

Támogatók

SZÉKELYGYÜMÖLCS EGYESÜLET

A Székelygyümölcs Egyesület több mint egy éve megszólított több mint 10 termelőt, akik hagyományos úton természetes alapanyagból állítják elő termékeiket és létre hozták a Legendás termékek társulását. A társulás jogi személyiség nélküli társulás, létrejöttének és működésének célja kialakítani és a piacra bevezetni egy olyan prémium katégóriás termékcsoportot, amely minőségében képviseli a Székelyföld igazi ízvilágát és hagyományait, megtestesíti a társulás tagjai által felvállalt termékfejlesztési és együttműködési hajlandóságot, illetve szervesen megjelenít egy olyan földrajzi tájegységet, amelynek írásos legendája speciális módon népszerűsíti a terméke, a helyi kultúrát és az együttműködést Az értékesítéshez saját polcot terveztek, így az üzletekben kiemelten jelennek meg a termékek.

Az összegyűjtött adományt a Legendás termékek kereskedelembe való megjelenítéséhez szükséges polcok vásárlására fordítanánk.

Támogatók

 


További információkért keresse a projektvezetőt, Péter Attilát:
0745-495392, program@szka.org