• 92 futó állt rajthoz, összesen 966 kört futottak, vagyis 1256 km-t
  • 24 önkéntesből álló szervezői csapat biztosította az akció sikeres lebonyolítását,
  • a legtöbb felajánlást Szalló Réka futó kapta (Dr. Verestóy Attila Alapítvány képviseletében): 2300 lejt, őt követi 2095 lejjel Dobai –Pataky Erika, majd 2070 lejjel Molnár Tamara (SZÉDIT)
  • a legtöbb támogatást a Dr. Verestóy Attila Alapítvány gyűjtötte: 10.130 lejt
  • a legtöbb támogatót Szász Klementina vonta be (Kapuk Iskolája Egyesület): 27 támogató
  • a leghosszabb távot a Feel Good Sportegyesület futói futottak: 208 kilométert
  • a legtöbb kört Csizmadi Mihály Zsolt (Kováts István Fotó Archívum Egyesület képviseletében) és Orbán Attila (Feel Good Sportegyesület képviseletében) futotta: 22 kör
  • 603 támogató csatlakozott az akcióhoz (804 támogatással), hogy segítse a 12 civil szervezet elképzeléseinek megvalósulását: 524 magánszemély, 56 cég, civil szervezet, intézmény, 23 baráti társaság, csoport, osztály
  • 67 településről érkezett felajánlás: Székelyudvarhelyről 406, Máréfalváról 112, Kápolnásfaluról 42, Székelykeresztúrról 46, Fenyédről 24, Zetelakáról 20, Farkaslakáról 15, Homoródszentmártonból 7, Gyepesből 7, Újtusnádról 5, Szentegyházáról 5, Korondról 5, Kolozsvárról 5, Ülkéből 4, Sepsiszentgyörgyről 4, Miklósfalváról 4, Betfalváról 4, Siménfalváról 3, Küküllőkeményfalváról 3, Felsőboldogfalváról 3, Varságról 2, Városfalváról 2, Szovátáról 2, Oroszhegyből 2, Marosvásárhelyről 2, Homoródalmásról 2, Gagyból 2, Etédről 2, Erdőszentgyörgyről 2, Bernből 2, Bencédből 2, Agyagfalváról 2, és a további településekről 1-1: Újszékely, Tibód, Székelyszentkirály, Székelyderzs, Szászfenes, Sóvárad, Segesvár, Sajószentandrás, Parajd, Northampton, Nagygalambfalva, Makfalva, Lyungby, Lövéte, London, Lengyelfalva, Kőrispatak, Kőrispatak, Kobátfalva, Kissolymos, Kisgalambfalva, Keszthely, Kányád, Homoródújfalu, Homoródszentpál, Firtosmartonos, Farcád, Fancsal, Diósgyőr, Csíkszereda, Budapest, Brassó, Bágy.

Íme a civil szervezetek tervei és az adománygyűjtő akció eredménye:

Civil szervezet neve Projektek tervezett költségvetése (lej) A gyűjtés eredménye (lej)
Artera Alapítvány 1.312 1.375
Dr. Verestóy Attila Alapítvány 4.500 10.130
Ebremény Állatvédő Egyesület 2.490 2.325
Feel Good Sportegyesület 900 2.010
Gyepesért Egyesület 1.620 955
Kapuk Iskolája Egyesület 1.900 4.200
Kováts István Fotó Archívum Egyesület 1.190 662
Kriza János Iskola Alapítvány 4.524 1.450
Orbán Alapítvány 1.000 2.170
Pro Down Alapítvány 1.000 6.015
SZÉDIT (Székelykeresztúri Diákok és Ifjak Tanácsa) 4.000 5.850
SZIK Baranta Egyesület 2.600 1.115
ÖSSZESEN: 27.036 38.257

Képek az eseményről:

camera
uh.ro fotói

camera
Dávid Fotó képei

A rendezvény támogatói

fundatii_comunitare zerge_logo Vita-Cristal-logo
oOakley_13+
Gondűző Étterem és Szálloda  Erdélyi Kárpát Egyesület

A rendezvény médiatámogatói


Artera Alapítvány

A zetelaki, szentkirályi és oroszhegyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett napközi otthonokhoz tartozó gyerekeknek szeretnénk hagyományos kézműves-mesterségeket tanítani heti egy alkalommal. Alkalmanként 3-4 mester venne részt az oktatásban. A tevékenységek a következők: bútorfestés, nemezelés, szalmafonás-szalmadísz készítés, bogozás, gyöngyfűzés, mézeskalács-díszítés, rongybabakészítés, hímzés, fafaragás. Ezáltal a gyerekeknek nemcsak a kézügyességük fejlődne, hanem megismerkedhetnek a kétkezi munka szépségével és annak mély értékével. Elsajátíthatják alapfokon ezeket a mesterségeket, és majd akár önállóan is tovább tudják fejleszteni. Segítségükre szeretnénk lenni a hagyományos mesterségek elsajátításában, de számunkra fontos a közösséghez való tartozás érzésének erősítése is, ugyanakkor ez is elősegítheti a társadalomba való zökkenőmentesebb beilleszkedésüket.

Adománygyűjtés célja: alapanyagok gyerekek kézműves tevékenységeihez.

Célösszeg: 1312 ron

artera_1025
Támogatók
artera_szeretnem tamogatni_1017

Dr. Verestóy Attila Alapítvány

Hat éve működik Alapítványunknál A jövő magad vagy! elnevezésű ösztöndíjprogram azzal a céllal, hogy segítse a jó tanulmányi eredményeket elért, de nehéz anyagi helyzetben lévő diákokat. Idén a meghirdetett 12 egyetemista ösztöndíjra 89-en pályáztak. Mivel még nagyon sok olyan diák van, aki megérdemelné és rászorulna a támogatásra, ezért az Alapítvány Kuratóriuma továbbra is keresi a támogatókat, minden alkalmat megragadva újabb pénzalap előteremtéséhez. A Fuss NEKI! programban való részvételünket a pályázatot benyújtott egyetemisták valamint önkéntesek bevonásával tervezzük megvalósítani, ezáltal népszerűsítve az önkéntességet és az összefogás szükségességét. A felajánlott támogatásokból a diákok szakmai fejlődését kívánjuk támogatni (pl. tanulmányutakat, kutatási projekteket).

Adománygyűjtés célja: ösztöndíj 15 diák számára

Célösszeg: 4500 ron

dr verestoy alapitvany_1025
Támogatók
dr verestoy alapitvany_szeretnem tamogatni_1017

Ebremény Állatvédő Egyesület

Az utcákon levő állatok számára egy megfelelő menhely kialakítása és az állatok ivartalanítása a fő célunk, de mivel még gyerekcipőben járunk, így kezdetnek a hozzánk bekerülő gazdátlan állatokat szeretnénk ivartalanítani az örökbeadás előtt.
Ez már egy kis lépés a kóbor és gazdátlan állatok tovább szaporodásának megakadályozásában.
Ajánljuk a házi kedvencek ivartalanítását is, a gazdik bármilyen ehhez kapcsolódó kérdéssel nyugodtan fordulhatnak az egyesülethez.

Adománygyűjtés célja: az utcáról bekerülő és örökbefogadás előtt álló kutyák, cicák ivartalanításához szükséges kellékek, gyógyszerek beszerzése, ezen állatok ellátása.

Célösszeg: 2490 ron

ebremeny allatvedo_1025
Támogatók
ebremeny_szeretnem tamogatni_1020

Feel Good Sportegyesület

Egyesületünk fennállása óta több mint 30 rendezvényt és megmozdulást szerveztünk közel 500 sportolni, mozogni vágyónak. Erőfeszítéseinket számtalan pozitív visszajelzéssel értékelték a résztvevők. Rendezvényeink nyíltak és arra bátorítunk mindenkit, hogy jöjjenek, vegyenek részt ezeken az élmény‑mozgalmakon. A Fuss Neki! Programban egy rendezvénysátor beszerzésére gyűjtünk, mert Székelyudvarhely közössége megérdemli, hogy igényesebb, színvonalasabb kiszolgálásban részesüljön.

Adománygyűjtés célja: rendezvénysátor

Célösszeg: 900 ron

feel good sportegyesulet_1025
Támogatók
feel good sportegyesulet_szeretnem tamogatni_1018

Gyepesért Egyesület

Gyepesben a közösség egyre erősebben érzi az összefogás eredményét és fontosságát. Ezt szeretnénk továbbra is életben tartani. Érezzük, hogy a hagyományokat csak megújult formában, új lehetőségekkel összekapcsolva tudjuk átmenteni a jelen nemzedéknek. A kaláka, a közös munkálkodás öröme, értéke élő hagyomány lehet újra. Az utóbbi időben szövést, textilművészetet és bogzást tanultunk, ezt szeretnénk folytatni. Ezekkel a technikákkal különböző díszítő és használati tárgyak készülnének. A technika minél jobb elsajátítása révén ajándéktárgyakat és eladásra szánt tárgyakat is készíthetnénk. Ez a közös munka örömén, a hagyományápoláson túl a közösségi kezdeményezéseink támogatásába is besegíthetne idővel.

Adománygyűjtés célja: nyersanyagok biztosítása a szövésekhez, textilmunkákhoz, bozgáshoz (makramé, kendercérna, fonal).

Célösszeg: 1620 ron

gyepesert egyesulet_1025
Támogatók
gyepesert egyesulet_szeretnem tamogatni_1016

Kapuk Iskolája Egyesület

A máréfalvi óvoda épületét nemrég újították fel. Szeretnénk, ha udvarán korszerű játékeszközök lennének. Elsősorban egy hintára van szükség. A plusz összeget további játékszerekre, illetve a megfelelő tér kialakítására fordítanánk.
A hintát az óvodaudvar rendezésekor egy közösségi akció keretén belül (szülőkkel és gyerekekkel) helyezzük üzembe.

Adománygyűjtés célja: hintapad az óvoda udvarára

Célösszeg: 1900 ron

kapuk iskolaja_1025
Támogatók
kapuk iskolaja_szeretnem tamogatni_1017

„Kováts István Fotó Archívum” Egyesület

A gyerekek felgyorsult digitális világukban a képernyő előtt nőnek fel, másodpercek alatt már telefonnal készíthetnek fényképeket. Szeretnénk ha egy kicsit a kamera belsejébe is tekintenének. A miért és hogyan kérdésekre, bár vannak válaszok az interneten , de emberközeli megismerésre ritkán van mód napjainkban. A műterem sötét kamrájában a diákok kipróbálhatják a hagyományos képkidolgozás folyamatának minden lépését. Vegyszeres kép előhívást, mosást, pozitívelést, recézést minden folyamatot ami a hagyományos képkidolgozás folyamatát képezi, számítógépek, digitális technológiák nélkül. Úgy, mint amikor még csak az ember számított.

Adománygyűjtés célja: megismertetni a jövő nemzedékkel a hagyományos fényképezés műhelytitkait – fogyóanyagok biztosítása ehhez a tevékenységhez.

Célösszeg: 1190 ron

kovats istvan_1025
Támogatók
kovats istvan_szeretnem tamogatni_1018

Kriza János Iskola Alapítvány

A kápolnásfalusi iskola mellett lévő pályának van egy keskeny kihasználatlan része. Azért neveztünk be az adománygyűjtő akcióra, hogy a támogatók segítségével erre a területre egy kültéri edzőteret építsünk. A tervezett sporteszközök felszerelésével nagymértékben kibővülhet a testnevelés órai tevékenységek száma, teljessé válna a térkihasználás. Iskolánk tanulóinak egy része már eddig is rendszeresen sportolt (kitűnő eredményeket értek el labdarúgó tornákon, atlétikai és tájékozódási versenyeken, valamint többször kimagaslóan nagy számban vettek részt az IP.SE Tömegfutó versenyen), ám meggyőződésünk, hogy az edzőtér még több gyereket sarkallna sportolásra. Ezen az edzőtéren nem csak a gyerekek végezhetnek majd ügyesség- és erőfejlesztő gyakorlatokat iskolaidőben és iskolán kívül egyaránt, hanem a faluban bárki hozzáférhet a szerekhez, így lehetősége lesz hasznos és egészséges időtöltésre. A tornapálya megépítése fontos lépést jelentene a lakosság, de különösen a gyerekek aktív életmódra és a sport, a mozgás szeretetére való nevelésében.
Célunk megvalósulását ünnepélyes avatóval és tapasztalt sportolók bemutatójával ünnepelnénk meg.

Adománygyűjtés célja: kültéri edzőtér építése a kápolnásfalusi iskola mellett

Célösszeg: 4524 ron

kriza janos_1025+
Támogatók
kriza janos_szeretnem tamogatni_1017

Orbán Alapítvány

A mozgáskorlátozott gyerekek egész napja ülve telik és nagyon fontos számukra a mozgás, mozgatás és a passzív torna. A bicikli – amire gyűjtünk – fenntartja az ízületek rugalmasságát, az idegpályákat és a helyes mozgásinformációt juttatja az agyba, azon túl, hogy az izomzatot is erősíti. A szív működését segíti, optimalizálja a keringést és a gyerek teljes életminőségét lényegesen javítja. Az alapítvány által a nálunk lakó gyerekeknek szeretné ezt a biciklit napi szinten elérhetővé tenni.

Adománygyűjtés célja: rehabilitációs bicikli

Célösszeg: 1000 ron

Orban Alapitvany_1025
Támogatók
Orban Alapitvany_szeretnem tamogatni_1017

Pro Down Alapítvány

A kreatív terápiás módszerek minden fogyatékossági csoportnál alkalmazhatók. A szépség, az öröm, a harmónia megélése nemcsak a zenével, mozgással lehetséges, hanem a különböző kézműves tevékenységek is hozzásegítenek ezek kialakításához. A nemezelés, ékszerkészítés, szövés, agyagozás, gyertyaöntés, papír újrahasznosítása élményt, tapasztalatot ad számukra és a fejlődés lehetőségét is felkínálja.
A fiatalok szükségleteihez mérten, kis léptekben, pihenők, szünetek beiktatásával haladunk a foglalkozások során. Gyakorlatra épülő, kiscsoportos formában megtanulják a minőségi munkavégzést, az eladható termékek készítését, az egyéni képességekhez, készségekhez alkalmazkodva.
A kézműves foglalkozásokon napi rendszerességgel részt vesznek a fogyatékkal élő fiatalok.

Adománygyűjtés célja: alapanyagok a fogyatékkal élő gyerekek kézműves tevékenységeihez.

Célösszeg: 1000 ron

pro down_1025+
Támogatók
pro down_szeretnem tamogatni_1018

SZÉDIT (Székelykeresztúri Diákok És Ifjak Tanácsa)

A program során befolyó összegből a székelykeresztúri kistérség elemi-, általános iskoláinak valamint gimnáziumainak sportfelszerelését szeretnénk kibővíteni. A támogatásból megközelítőleg 25 iskolának tudnánk olyan használati tárgyakat, eszközöket vásárolni, amelyek az évek során elavulnak, folyamatosan pótolni kell azokat, mint például labdák, ugrókötelek, amelyeket az osztályközösségek torna óráról torna órára hasznosíthatnak. Meggyőződésünk, hogy napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg- és szabadidősportnak pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt kiemelt szerepe van. A sport pozitív tulajdonságai nem csak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is hatnak, a rendszeres mozgás számos, szinte azonnal érezhető pozitív változást idéz elő a szervezetben, s ha életünk természetes részévé válik, akkor nyilvánvalóan preventív hatása is van, hiszen a gyermek, aki rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségi állapotba kerül, jobban teljesít az iskolában, pozitív életközösség tagjává válik, amely távol tartja akár a káros szenvedélyektől is (drogtól, dohányzástól, alkoholtól), hasznosan vezeti le a felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét. Nem sok olyan dolog van, ami annyira előremutató, mint a sport, ezért a jelenleg kialakult gazdasági világban arra kell törekednünk, hogy a gyermekek oktatásában ne csak az egyre fejlődő, változó számítástechnikai felszerelésekre avagy a kutató munkára szánjunk pénzösszegeket, hanem fokozottan figyeljünk a diákok testi fejlődésére is.

Adománygyűjtés célja: bővíteni a székelykeresztúri kistérség elemi-, általános iskoláinak és gimnáziumainak sportfelszerelését.

Célösszeg: 4000 ron

szedit_1025
Támogatók
szedit_szeretnem tamogatni_1017

SZIK Baranta Egyesület

A SZIK Baranta Egyesület a hagyományos magyar harcművészet tanítását illetve bemutatását vállalta fel a megalakulása óta, mindezt próbáljuk úgy megvalósítani, hogy az egyesület szerényebb anyagi körülményekkel rendelkező tagjai minél kevesebb pénzzel kelljen hozzájáruljanak az edzőterem bérléséhez.

Adománygyűjtés célja: edzőterem bérleti díja egy évre.

Célösszeg: 2600 ron

szik_1025
Támogatók
szik_szeretnem tamogatni_1016

 


További információkért keresse a projektvezetőt, Péter Attilát: 0745-495392, program@szka.org