În ultimele luni am organizat pentru ONG-uri locale un atelier de scurt metraj care a avut 6 etape. În acest an am introdus un nou element în raportare proiectelor finanțate, le cerem ONG-urilor finanțate să realizeze un film de scurt metraj, care să prezintă realizările precum și impactul finanțării asupra organizației lor.

Pentru a explica elementele de bază a scurtmetrajelor am invitat doispecialişti, Fecső Zoltán şi Szabó Károly, care s-au angajat în mod voluntar să transmită cunoştinţeeîn domeniul realizării filmuleţelor..

Specialiştii au prezentat scurt si pe intelesul tuturor bazele de producţie ale filmelor de scurtmetraj, iar în cursul workshopurilor au pus accentul pe partea practică. Participanţii au văzut din exemplul propriilor cadre, ce fel de compoziţie trebuie urmărită în cursul unei filmări.

După prezentarea pozelor s-a vorbit şi despre modul în caracestea pot fi aranjate, pentru a primi un rezultat clar şi interesant. Se recomandă folosirea mai multor cadre în timpul registrării cât și filmarea din mai multe unghiuri. Este important ca primele scene dintr-un film să prezintă mediul, personajele, şi doar după demonstrarea elementelor de bază urmează furnizarea informaţiilor relevante pentru publicul nostru.

La ultima întălnire participanţii au primit îndrumare și în domeniul montajului.