A Városi Kaláka programunkat, a múltunkban gyökerező hagyományra építettük, az önkéntesen végzett kölcsönös segítségnyújtásra.

2008-ban az SZKA úgy döntött, újjáéleszti ezt a hagyományt és önkéntesek segítségével kisebb játszóterek felújításába fogott. A következő években egyre nagyobb lett a program. Kalákában felújítottuk a Tábor és a Bethlen negyedi sportpályákat, majd a Szabók utcában egy kisparkot- és kültéri sporttelepet építettünk.

2013-ban a Jézus kápolna körüli térrendezésre került sor, ennek hatására, látogatható lett a kápolna a nagyközönség számára. A következő évben megépítettük a Vakkantó kutyaparkot majd széleskörű adománygyűjtésbe kezdtünk a Gyermekbarát kórház program megvalósítására.

2016 végén a kórház udvarára felépült egy játszótér, a járóbeteg rendelő várójába pedig egy kreatív fakockát vettünk.

2017-ben az a célunk, hogy ötletes, művészi rajzokkal keltsük életre szürke falakat, betonfelületeket és mutassuk meg Udvarhely kreatív arcát, és hangulatosabbá tegyük hétköznapjaink élettereit.

2019-ben a Villanytelepi Napközi Otthon egy új óvodai udvarrésszel gyarapodott.

2021 október 30-án újra volt Városi Kaláka, a Réka Patika jóvoltából. A Tábor negyed egyik játszótere újult meg és egészült ki néhány új elemmel. A Réka Patika már két éve adományozta erre a célra a negyedévi szponzoralapját, hogy így ünnepelje meg a 30 éves fennállását. Az eseményről kisfilm is készült, itt megnézheted. További információk ide kattintva olvashatóak.

Az eddigi programok során a támogatók és az önkéntesek meggyőződhettek arról, hogy igazi változást tudunk hozni a közösség életében, aminek a megvalósítása tőlünk függ.