A Jó ötlet programunk 2008-ban indult, 2011 és 2014 között szünetelt, majd 2017-től indult újra. Célja a környezetében felelősen és tudatosan, egészségesen élő, aktív közösség építése.

Olyan projekteket támogat, melyek környezetvédelmi nevelés és természetjárás ösztönzése, természeti értékeink tudatosítása, biciklis közlekedés ösztönzése, az egészségesen élő, aktív lakosság számának növelése, kreatív hulladékhasznosítás ösztönzése és hulladéktermelés csökkentése témakörök valamelyikében szervez figyelemfelkeltő, tudatosító kampányt, képzést, kirándulást, tematikus napot, stb.

Évente 1 alkalommal hirdetünk pályázatot (tavasszal) az udvarhelyi és udvarhelyszéki civil szervezeteknek. A beérkező pályázatokat egy háromtagú bizottság értékeli. Hat hónap áll a civil szervezetek rendelkezésére, hogy projektjeiket megvalósítsák.

A program fontosabb támogatói a Merkúr, a Székelyföldi Üzletlánc, a Réka Gyógyszertár, a Harmopan RT, az Euro-Car Trading KFT, a Mátyus Dental Stúdió és a Petry Hentes Üzlet.

2017-ig 66 projektet sikerült támogatni, összesen 183.202 lejjel.

2021-ben a Zöld Alap segítségével most újra meg tudtuk hirdetni a Jó ötlet pályázati felhívást. További információk a Zöld Alapról, a pályázati kiírásról és az űrlapról ide kattintva elérhetőek. Pályázati határidő: 2021. június 10.

„A Jó ötlet pályázat számunkra egy igazi közösségformáló tevékenység volt. Az egészség útján című projekt kapcsán több mint 600 embert szólítottunk meg, és felhívtuk a figyelmet az egészséges élet gyakorlására.”

Blénessy Éva, Sunshine Egyesület