Dezvoltarea serviciului de salvare a copiilor din Odorheiu Secuiesc
Fundația Comunitară Odorheiu Secuiesc lansează o campanie de strângere de fonduri împreună cu Asociația Mamelor din Zona Odorheiului.
România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea prin naștere prematură. În timp ce media națională este de 7,5 la mie de decese cauzate de nașteri premature (față de 1000 de nașteri vii), această cifră a fost de 8 la mie în județul Harghita, 7,5% în județul Covasna și 8,2% în județul Bacău în timpul pe an.
În prezent, șansele ca un copil prematur să supraviețuiască în absența unui serviciu avansat de ambulanță sunt reduse semnificativ dacă sunt născuți în județele menționate mai sus.
Nevoia de bază pentru îngrijirea profesională este tehnologia medicală de ultimă generație sau, în lipsa acesteia, dispozitivele învechite sau parțial învechite reduc mult șansele de supraviețuire ale copiilor. Piatra de temelie a întregului sistem de asistență medicală, care are un impact asupra comunității Odorheiu Secuiesc, este furnizarea unui serviciu de ambulanță de calitate! Pentru a inversa tendința actuală, SZKA și Asociația Mamelor din Zona Odorheiului lansează o campanie de strângere de fonduri pentru a achiziționa active tehnologice de calitate. Este absolut important să obținem următoarele echipamente:
- incubator și incubator mobil
- aparat auditiv
- monitor special
- ajutoare respiratorii
Intenționăm să obținem aceste active prin donații în natură și / sau prin strângere de fonduri. Oferim mai multe modalități de a strânge fonduri:
- căsuțele de donație sunt plasate în mai multe magazine din zona Odorheiului
- Donația online este disponibilă și pe portalul de strângere de fonduri SZKA (give-get-do.ro) Am ajuns prea devreme la…
- Trimiterea SMS: Dacă cuvântul „bebeluș” este trimis la numărul 8837, aceștia vor face o rezervă de 2 €. Ei pot face acest lucru până la 15 septembrie
- prin rețeaua de mame din Yard Place
Cine salvează o viață salvează întreaga lume!
Evoluții de fonduriÎn urma lansării campaniei, alte magazine și orașe s-au alăturat.
|
Rezultate financiare
|
Ce spun profesioniștii?La întrebări au răspuns specialiștii Spitalului Odorheiu Secuiesc, Dr. Anikó Pelok, medicul șef al secției de neonatologie și dr. Szende Kiss, medic pediatru.
Nou-născutul este șters, dacă este necesar, căile respiratorii este deschise, lungimea și circumferința acestuia sunt măsurate și se face un examen clinic. În caz de funcționare defectuoasă, oxigenul este eliberat după deschiderea căilor respiratorii și poate apărea, de asemenea, ventilația, intubația și administrarea de baloane. În acest caz, avem nevoie de oximetru pulsativ, monitor, balon respirator sau dispozitiv de resuscitare a sugarului Neopuff.
Adolescenții au mai multe șanse de adaptare necorespunzătoare și, în cele mai multe cazuri, este necesară plasarea incubatorului. Dacă apar probleme de respirație: Se poate utiliza un suport respirator (CPAP) / ventilator. Cu toate acestea, este necesară monitorizarea continuă, iar alimentația enterală trebuie completată de nutriția parenterală – printr-o venă centrală sau periferică. Această operație necesită: catetere venoase, dispozitiv de perfuzie. Având în vedere faptul că camera de naștere se situează la etajul 3, iar secția de neonatologie se află la etajul 4, în prezent, copiii trebuie transportați pe scări sau în lift. Ar fi util, indicat și chiar indispensabil un incubator de transport echipat cu oxigen pentru un transport mai sigur.
Prin donațiile oferite veți contribui la posibilitățile cardio-respiratorii ale nou-născuților, la o șansă mai sigură după naștere, astfel reducând probabilitatea de răni permanente. În cazul nou-născuților care necesită ventilație, există o diferență semnificativă între ventilația manuală și cea mecanică, ceea ce poate ajuta la prevenirea multor complicații ulterioare.
În funcție de echipamente, înlocuirea lor este oportună la fiecare 5-10 ani.
|
||