Comunitatea Caritativă a luat decizia în privința celor 3 participanți care vor avea ocazia să prezinte inițiativa și proiectul în cadrul evenimentului de strângere de fonduri CERCUL DE DONATORI în acest an, respectiv să strângă susținere financiară în scopul implementării proiectului imaginat. Este vorba despre proiecte și inițiative care aduc schimbare pozitivă în viața mai multor persoane, respectiv care contribuie la dezvoltarea comunității din zona Odorheiului. Iată inițiativele selectate:
Minuni timpurii, familie timpuri
Proiectul Centrului de Dezvoltare Lila în primul rând se adresează copiilor și – mai degrabă – familiile copiilor prematuri, însă în mod general își propune sensibilizarea publicului larg privind problema nașterilor premature având în vedere faptul că conform statisticilor recente frecvența nașterilor premature în zonă variază între 6% și 9%. Scopul lor este înființarea cercului familiilor premature, organizarea unui grup tematic: astfel părinții copiilor prematuri – adică cei care se confruntă că aceleași probleme – vor avea ocazia să se întâlnească și să împarte ideile lor, să primească răspuns la întrebările lor, sau pur și simplu să-și împarte necazurile, durerile și dificultățile lor. La întâlnirile grupului tematic vor participa și specialiști în anumite domenii, iar aceștia vor oferi ajutor în soluționarea problemelor propriu-zise. În același timp, inițiatorii proiectului planifică organizarea evenimentelor tematice publice, redactarea și editarea materialului informativ (broșuri, fluturaș, pagini web) în vederea sensibilizării publicului față de tema lor centrală.
Future Makers 2.0
Proiectul inițiat de Harghita Business Center vizează elevii preuniversitari din județ, respectiv elevii din clasele XI. care au participat la prima fază a proiectului în anul trecut. În cadrul proiectului elevii vor formula propriile atuuri, puncte forte, își vor da seama de responsabilitate și risc prin experiențe proprii, iar în același timp își dezvoltă capacitatea de creativitate și de colaborare. Obiectivul primordial al proiectului constă în dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale liceenilor, respectiv în experimentarea procesului și sistemului antreprenorial.
ÎmBRĂȚișat
Obiectivul proiectului inițiat de Kelemen Boróka este susținerea familiilor copiilor cu handicap și a copiilor. În acest sens proiectul vizează crearea unei comunități primitoare în sensul că familiile și aparținătorii copiilor cu handicap să-și găsească o comunitate de sprijin, respectiv ca aceștia să se regăsească și să se bucure de ei înșiși. În cadrul proiectului acest lucru este posibil în primul rând prin terapie de mișcare și canină, respectiv prin înființarea comunității mămicilor.
În cursul acestei săptămâni vom demara pregătirile la evenimentul de strângere de fonduri Centrul de donatori care va avea loc la data de 19 martie, începând de la orele 18.00.