Július 28-án kezdődik a 11. Fuss NEKI! városunkban. Ebben az évben is várjuk minden olyan civil szervezet vagy kezdeményezési csoport jelentkezését, akinek van egy álma, és ezt meg is szeretné valósítani. Ez kiváló lehetőség a szervezet és a projekt megismertetésére, az anyagi háttér megteremtésére, és értékes emberi kapcsolatok kiépítésére.

Ami ebben az évben is fontos, hogy csakis közösségi jellegű ügyekkel lehet “nevezni”. A civil szervezeti jelentkezést követően a nagykövetekre szegeződik a figyelem, hisz az ők regisztrációja lesz aktív. Az, hogy szaladva, esetleg sétálva vagy két keréken, biciklivel teljesítik a vállalt kilométert, az idén is rájuk bízzuk. A nagykövetek jelentkezésének lezártával, idén is a támogatási időszak következik. Ebben a pár hétben a csapatok és nagyköveteik azon dolgozhatnak, hogy elérjék célösszegüket, annak érdekében, hogy meg tudják valósítani terveiket.

Az esemény csúcspontja október 9-én a közös szaladás, biciklizés lesz, ami két év után végre egy helyszínen lehet. Aznap délelőtt 11-kor van a közös rajt a székelyudvarhelyi városi parkban, de az elmúlt évek pozitív tapasztalatából kiindulva, ha valamelyik csapat más helyszinen szeretne szaladni, az is lehetséges.

Lelkesedésünk töretlen, és ezzel az elszántsággal készülünk az idei rendezvényre. Minden jelentkező civil szervezetet, kezdeményezési csoportot szeretettel várunk.

Az esemény részletes programját itt találod: 

  • július 28. – augusztus 22. → program indítása, civil szervezetek jelentkezése
  • augusztus 12-15. között → találkozó civil szervezetekkel
  • augusztus 23. – szeptember 12. → nagykövetek jelentkezése
  • szeptember 13. – október 9. → adománygyűjtési időszak
  • október 5 – 7. → rajtcsomagok átadása
  • október 9. → Fuss NEKI! Udvarhely
  • október 18. – november 7. → eredményhirdetés
  • november 8-tól → szerződéskötés civil szervezetekkel

A projektet a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány partnerségben a csíkszeredai The House Egyesülettel és a gyergyói Műhely Egyesülettel valósítja meg, az Active Citizens Fund Románia támogatásával, a programot Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza az EGT Alapok 2014-2021 által. A projekt célkitűzése az alábbi négy kiemelt tevékenységcsokor: szervezetfejlesztés, online adománygyűjtő platform indítása, Fuss NEKI! adománygyűjtő sportesemények szervezése mindhárom térségben, civil szervezetek képzése alternatív adománygyűjtés témájában minhárom térségben. A pályázat összértéke 107.135 EUR, ebből a támogatás összértéke 99.935 EUR, önrész 7.200 EUR.

Az Active Citizens Fund Románia programról

Az Active Citizens Fund Románia programot az EGT Alapok 2014-2021 finanszírozza. Az Alapok célja a gazdasági és szociális különbségek csökkentése és a 15 kedvezményezett állam és az adományozó államok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítése. A Program alapkezelője a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Polgár-Társ Alapítvány, a Roma Közösségek Erőforrásközpontja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge által alkotott és az FMO (az EGT és Norvég Alapok Finanszírozási Mechanizmusának Irodája) által kinevezett konzorcium. Az Active Citizens Fund Románia célja a civil társadalom és az aktív polgárság megerősítése, valamint a kiszolgáltatott csoportok kapacitásának növelése. A Program 46 000 000 euró összköltségvetéssel a civil társadalmi szektor hosszú távú fenntarthatóságának és kapacitásának fejlesztését célozza, fokozva szerepét a demokratikus részvétel, az aktív polgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben megerősíti az adományozó államokkal, Izlanddal, Liechtensteinnel és Norvégiával fennálló kétoldalú kapcsolatokat. További információ az Active Citizens Fund Romániáról a www.activecitizensfund.ro oldalon található. További információt az EGT és Norvég Alapokról a www.eeagrants.org oldalon talál.

A projekt megvalósítói: