December 13-án a Harghita Business Centerben került sor a Civil háromszög a közösségi filantrópiáért c. projekt első kiemelkedő tevékenységére: az SZKA kuratóriuma találkozott a csíki The House Egyesület és a gyergyói Műhely Egyesület alakuló Tanácsadó Testületeinek tagjaival. A három szervezet közötti együttműködés egyik kiemelt tevékenysége a csíki és gyergyói Tanácsadó Testületek létrehozása és működésük segítése. Ez az első találkozó egyrészt a három szervezet köré csoportosuló segítő szándékú személyek ismerkedését szolgálta, másrészt az SZKA részéről a jól működő kuratórium tapasztalatának átadása volt a cél.

A jelenlévő 17 személy rövid betekintést nyert az SZKA működésébe, programjaiba. A hangsúly a jól működő kuratórium sajátosságaira fektetődött. Az SZKA gyakorlatában a jó kurátor jellemzői:

  • A szervezet nagykövete
  • Rendszeresen és aktívan kapcsolódik a szervezettel és a közösséggel
  • Maga is adományozó
  • Erőforrásokat mozgósít: személyeket, kapcsolatokat, anyagi erőforrásokat
  • Kapcsolatépítő

A bemutatót követően az SZKA 7 kuratóriumi tagja megosztotta személyes történetét, hogy miért vállalta a kuratóriumi szerepet és ez mit jelent számára. A Csíkból és Gyergyóból érkező személyek kérdéseket tettek fel, így egy gyümölcsöző beszélgetés alakult ki.

A záró gondolatok között az hangzott el, hogy a következő fontos lépés a csíki és gyergyói alakuló tanácsadó testületek számára az, hogy kiforrják, önmaguk számára meghatározzák a célokat.

Inspirálva és inspiráltan zárult a találkozó, amit az elkövetkező hónapokban további tevékenységek fognak követni.

A projekt megvalósítói: