Áprilisban indítottuk el a Túl korán érkeztem… segíts rajtam! nevű adománygyűjtő kampányt együttműködve az Udvarhelyszéki Anyák Közösségével. A kampány azzal a céllal indult el, hogy a túl korán érkező (és nemcsak) babák számára tudjunk minél jobb lehetőséget biztosítani az életben maradáshoz itthon, Udvarhelyszéken. Ezért olyan minőségi technológiával rendelkező eszközök beszerzését tűztük ki célul, mint a mobil inkubátor, speciális monitor, hallásvizsgáló készülék vagy a légzés-segítő készülék.

Többféle lehetőséget is teremtettünk arra, hogy a támogatni vágyók hozzá tudjanak járulni ehhez a célhoz:

  • adománygyűjtő dobozokat helyeztünk el Udvarhelyszék több üzletében is,
  • SMS küldéssel
  • online adományozási lehetőség is rendelkezésre állt az SZKA adománygyűjtő portálján (give-get-do.ro) Túl korán érkeztem… címmel.

 

Az udvarhelyszéki közösség 34.000 lejt adományozott a gyermekmentő szolgálat fejlesztése érdekében. Az udvarhelyi kórház újszülött osztályán dolgozó doktornőkkel való egyeztetések során az a döntés született, hogy ebből az összegből egy inkubátort vásároljunk az újszülött osztály számára. Körülbelül 6-8 hét alatt vállalja a beszállító az eszköz beszerzését és felszerelését.

Abban bízunk, hogy e közösségi összefogás eredményeképpen az új évet új reményekkel kezdhetik az édesanyák és újszülött gyermekeik.

Az adománygyűjtés részletei: https://szka.ro/gyermekmento-szolgalat-fejlesztese-szekelyudvarhelyen/