A nyár és ősz folyamán a Közösségi Alapítvány stratégiai tervet szőtt a közösség tagjainak bevonásával. Többek között interjúk készültek olyan személyekkel, akik részt vesznek a közösség életében és tesznek a pozitív változásokért. A következő interjúsorozatunkban ezekből az interjúkból osztunk meg párat.

Sorozatunk második része az Asztalos Ágnessel készült interjú. 

 

  1. Meglátásod szerint Székelyudvarhelyen melyik a 3 legsúlyosabb probléma, amivel foglalkozni kellene? Mi aggaszt leginkább, ha a közösségre gondolsz, amiben élsz?

A fiatalok, a szakemberek elvándorlása, a roma kisebbséggel való egymás mellett élés kérdései, és a gyermekek körében tapasztalható esélyegyenlőtlenség.

 

  1. Számodra mi biztató, ha a közösség jövőjére gondolsz?

A civil szféra erősödése, az összefogás, alulról jövő kezdeményezések, az önmagunkkal, környezetünkkel szembeni igényesség felcsillanó jelei.

 

  1. Meglátásod szerint mi az SZKA közösségben betöltött legfőbb szerepe?

Felrázza a civileket, az önkénteseket, megmutatja, hogy politikán, hivatalokon túl is tehetünk egymásért.

 

  1. Szerinted ahhoz, hogy a közösség jó irányba fejlődjön, mit kellene tegyen az SZKA az elkövetkező 7 évben?

Ahhoz, hogy a közösség jó irányba fejlődjön, szükség lenne a fiatalokra, akik külföldön güriznek, arra, hogy teret, lehetőségeket kapjanak, ha hazatérnek, használható, korszerű képzettségre, képzési lehetőségekre, erős helyi gazdaságra, és arra, hogy valóban figyeljünk egymásra (a parkolástól a bérek megállapításáig, mindenütt).  Szükséges lenne a problémák nyílt felvetése, kendőzések, mellébeszélések nélkül. Akár ebben is szerepet vállalhatna az alapítvány.

 

  1. Meglátásod szerint az utóbbi 2-3 évben mi volt az SZKA legnagyobb megvalósítása?

Talán a közösségi adománygyűjtő projektek, de szerettem a „kórházas” projekteteket is.