Răspunsul la această întrebare este cu atât mai important cu cât această moarte stânjenește atât tineri, cât și adulți în învățare și în dezvoltarea spirituală. Din nefericire, acest fenomen este adesea regăsit în sistemul școlar actual. Programul Științescu intenționează să prevină această moarte.
Din cele 16 fundații comunitare din România, 12 implementează programul Stiintescu.
În perioada 24-25 octombrie, coordonatorii programului s-au adunat la București pentru a schimba exemple bune, a inspira și a schimba cunoștințe în legătură cu acest program.
Au fost discuții despre comunicarea eficientă și de succes, dar participanții puteau strânge și fonduri pentru program. Participanții care au “pitch”-uit bine, au strâns bani de la reprezentanții BitDefender și Centrul de Evaluare și Analiză, un ONG-urilor din domeniul educației.
Cel mai proeminent a fost Sorin Badea, unul dintre dezvoltatorii Radio Guerrilla. Aceasta este singura stație de radio comercială din România care difuzează un program științific numit Sound of Sience. În plus față de personalitatea sa atrăgătoare, el a împărtășit gânduri importante cu cei prezenți:
știință ≠ învățare
știință = joc
După vorbele lui, “nu există nimic care să nu poată fi explicat pur și simplu. Dacă cineva spune contrariul, îți minte, te păcălește.”
Este o provocare plină de bucurie pentru FCOS să facă parte din această mișcare care caută acei oameni a căror pasiune este știința și care pot fi interpreții științifici ai tinerilor prin practici interesante care dau experiența de descoperire plină de bucurie.