Lansăm o nouă serie de interviuri prin care dorim să prezentăm povești locale ale filantropiei. Scopul nostru este să facem cât mai ușor de înțeles și să apropiem filantropia și plăcerea acestuia oamenilor.

 

  1. Când ați început să donați, să fiți filantrop?

Am început deja din copilărie, dar donez sume mai semnificative mai din anul 1990, de când am devenit antreprenor. Beneficiarii sunt organizațiile din domeniile sănătate, învățământ, sport, protecția mediului, arte și biserici.

 

  1. Ce înseamnă pentru dumneavoastră filantropia, donația? De ce ați sprijinit cauze comunitare?

Pentru mine, filantropia vine dintr-o motivație internă, căci baza filosofiei vieții mele este că omul trebuie să se străduie să face bine cu alții, să împărtășească bucuriile. Sprijinirea activităților comunitare este importantă pentru mine, căci nu am timp să particip în aceste tipuri de activități, dar mă străduiesc să completez prin donații această lipsă.

După părerea mea, membrii comunității – astfel locuitorii orașului – ar trebui să participe într-o anumită formă la viața comunității, iar donația, filantropia este una dintre posibilități.

 

  1. Cum a afectat donația pe viața dumneavoastră? Aveți o experiență sau o poveste specială?

Actul de caritate totdeauna umple sufletul omului cu o senzație de bine, căci, dacă ajutăm un om sau o organizație care are nevoie de sprijin, ne face și pe noi importanți. N-aș putea denumi un efect concret, dar dă o tărie morală, o motivație pentru mine.

Mi-a plăcut întotdeauna când am auzit de un succes când am sprijinit un concurs școlar, o conferință de ambulanță. În anul 2015 am sprijinit tabăra de artă din Homorod și organizatorii m-au surprins cu o pictură, care ilustrează o stradă din satul Bădeni. M-a surprins și m-a atins acest gest.

 

  1. În opinia dumneavoastră ce fel de post-viață ar trebui să aibă un act de sprijin? Ce sfătuiți pentru cei care solicită sprijin?

Totdeauna sunt mulțumit dacă văd, că o persoană sau o organizația, care a fost sprijinit de mine, a atins scopul, astfel ceea ce aștept de la ei, informare despre rezultate.

Sfatul meu pentru cei care solicită donație: să facă tot ce-i posibil pentru atingerea scopului, și să nu uite că cineva l-a ajutat și pe ei, iar ei să continue la rândul lor sprijinirea altora.