A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány interjúsorozatot indít, amely keretében pár rövid, szöveges interjú formában adományozói történeteket mutat be. A sorozat célja ezáltal is közérthetővé tenni és közelebb vinni az emberekhez az adományozást, ennek örömét.

 

  1. Hogyan került kapcsolatba a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal?

 Igazából nem is kapcsolatba kerültem a Közösségi Alapítvánnyal, hanem jelen voltam és jelen vagyok az indulása óta.

 Amikor Chris Worman és akkori felesége először jöttek Udvarhelyre, a családommal láttuk vendégül őket, egy hónapon át nálunk laktak. Hat évet tartózkodtak Udvarhelyen és ez idő alatt annyira mély barátság alakult ki köztünk, hogy még a kisfiamnak is ők lettek a keresztszülei. 

 

  1. Miért döntött az adományozás mellett? Mi motiválta arra, hogy adományozzon/támogassa az SZKA-t/az SZKA egyik programját?

 Chrisnek az itt tartózkodása alatt megtetszett ez a közösség és elkezdett gondolkodni azon, hogy hogyan tudna valamilyen módon közösségi alapítványt létrehozni. Én meg elkezdtem segíteni ebben, megkeresni a helyi vállalkozókat, többek közt azzal a céggel is kapcsolatba hoztam, ahol én dolgoztam.

 A közreműködésem automatikus volt, segítettem egy barátomnak a tervei létrehozásában. Amikor elindult az Alapítvány én akkor grafikus designerként dolgoztam, én készítettem néhány plakátot.

 

  1. Sikerült-e bekapcsolódjon a programba, azon túl, hogy adományozó volt? Hogyan?

 Igen, az első programok indulásánál is jelen voltam. Több programba is bekapcsolódunk, de leginkább a Kaláka programokba, mert azokon családostól tudtunk részt venni. Az Alapítvány rendezvényeire is eljárunk.

 

  1. Volt-e és milyen (ki) hatással volt az Ön életére ez az adományozás?

 Mindenképp volt hatással az én és családom életére, de mivel közösségi alapítványról beszélünk, talán nem is személyekre kell hatással legyen, hanem a közösségre. Az én életembe teljesen beépült már. Minden ember meg kell élje az adományozást, jól kell érezze magát tőle.   

 Mi örvendünk a családdal, hogy a részei vagyunk ennek, főleg mert tudjuk, hogy egy olyan Alapítványt támogatunk, amely jó célokra tudja fordítani az adományt, még ha az kicsi is, mert sok kicsi sokra megy és azért érdemes dolgozni.