Sikerrel zárult a 2015 januárjában indított, továbbtanulást segítő érettségi felkészítőnk, a programnak köszönhetően ugyanis minden résztvevő sikeres érettségi vizsgát tett román nyelv és irodalomból, illetve matematikából. A márciusban tartott próba érettségi eredményekhez képest a diákok az érettségi vizsgán román nyelv és irodalomból átlagosan 2,26 pontos javulást értek el, míg matematikából 2,34 pontos növekedésről beszélhetünk. Ugyanakkor arról is örömmel számolhatunk be, hogy minden diákunk sikeresen felvételizett az egyetemre is.

A várható sikert már a márciusban megrendezett próba érettségi eredmények is igazolták, hiszen diákjaink a korábbi évben megrendezett vizsgák eredményeihez képest átlagosan számolva román nyelv és irodalomból 0,90 pontos, míg matematikából 1,50 pontos minőségbeli javulást mutattak.

Mindkét tantárgyból kidolgozott dokumentum és videó formátumú oktatási segédletek álltak a tanulók rendelkezésére, ezek a segédanyagok az oktatók – Ambrus Hajnalka (román) és Bíró G. Albert (matematika) – kitartó és hozzáértő, kreatív munkájának az eredményei. Ezek a segédanyagok szolgálnak alapul a Csaba testvér házaiban történő felzárkóztató programokhoz is.

A felkészítőkön, melyet önzetlen helyi támogatóinknak köszönhetően tudtunk megszervezni – Dr. Verestóy Attila Alapítvány, Nyko KFT., Matplast R.T., ABC Impex RT., Maxol RT., Ikos RT. – összesen 10 udvarhelyszéki középiskolás diák vett részt.

A program sikere és a diákok részéről jelentkező igény arra ösztönöz bennünket, hogy az új tanévben is folytassuk.