A Közösségi Kártya programunk új lendületet kapott a Norvég Civil Alap keretében, amelynek támogatója és mentora a Norvég Alap és a Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC).

A projektünk lényege, hogy a Közösségi Kártya programot megismertessük más közösségi alapítványoknál is, segítsük szakmailag annak gyakorlati bevezetését az adott térségben tevékenykedő vállalkozásoknál, illetve megtanítsuk a közösségi alapítványokat hogyan mozgósítsák a helyi közösséget a program keretében összegyűjtött adományok odaítélése és felhasználása érdekében.

A 2015 március elsejével indult projektben a székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, mint a projekt vezetője, továbbá a bakói, jászvásári, prahovai, nagyváradi és a ferencvárosi Közösségi Alapítványok vesznek részt. A közösségi kártyák használatának földrajzi kiterjesztésétől azt reméljük, hogy közel 850.000 ember fogja közelebbről is megismerni ezt a programot, 30 helyi civil szervezet fog becsatlakozni az adománygyűjtésbe, illetve a program részeként 16 projektötlet kerül támogatásra közel 60.000 RON értékben, amelynek összegyűjtése teljes mértékben a Közösségi Kártya program keretében valósul meg.

[column size=”col-6″ bottom_margin=”false”][/column]

[column size=”col-6″ last_column=”true” bottom_margin=”false”][/column]