Partnerségben az Udvarhelyi Fiatal Fotósklubbal, 2014. november 17. és december 2. között használt játékokat és könyveket, valamint édességet gyűjtöttünk Bethlenfalva, Felsőboldogfalva és Székelyudvarhely 15 tanintézményében. Az adományozott játékokból 2014. december 2-5. között a Márton Áron téren vásárt tartottunk. A bőkezű adományozóink és vásárlóink, továbbá önkéntes diákjaink kitartásának és szorgalmának köszönhetően összegyűjtöttünk közel 2.000 lejt, pontosabban 1856 lejt.

Az adománygyűjtésről megjelent 24 darab plakát, melyeket a bethlenfalvi, felsőboldogfalvi és székelyudvarhelyi óvodákban, napközikben és kisiskolákban helyeztünk ki. Továbbá, a vásár helyszínén kifüggesztettünk 3 darab plakátot, mindezeken feltüntettük a játékvásár támogatóit, az OTP Bankot és a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalt. Számításaink szerint legkevesebb 1.000 embert értünk el a plakátok által.

A gyűjtésre szerveztünk egy sajtótájékoztatót 2014. november 25-én, amiről több cikk is született a nyomtatott sajtóban: az Udvarhelyi Híradó és az Udvarhely című napilapokban, valamint az uh.ro és szekelyhon.ro hírportálokon. Adománygyűjtő akciónkról folyamatosan tájékoztattuk a közösséget a Közösségi Alapítvány honlapján és Facebook oldalán, továbbá a YouthBank Facebook oldalán is.

Készült egy kisfilm is az Udvarhelyi Fiatal Fotósklubbal partnerségben, amelyben a Napsugár Napközi gyerekei az adományozásról és a Mikulásvárásról mesélnek.

A vásárt is nagy sajtóérdeklődés övezte, több cikk jelent meg a fent említett sajtóorgánumokban: a D3 televízió és a Star Rádió híradójában is láthatóak, hallhatóak voltunk és a Príma Rádió is folyamatosan reklámozta vásárunkat. A vásár helyszínén készült interjúkban többször megemlítették diákjaink az OTP Bankot, mint a vásár fő támogatóját.

[separator small=”true”]

Az adománygyűjtés,- és vásárról a következő helyi, elektronikus- és nyomtatott sajtóorgánumokban jelentek meg cikkek:

http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/tanintezmenyekben-gyujtenek

http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/dijaztak-a-kozossegi-kartya-hasznaloit

http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/jotekony-jatekvasar-a-patkoban

http://uh.ro/itthon/54-ifjusag/19815-egy-lejt-adsz-ketto-lesz-belole

[separator small=”true”]

Televíziós közvetítés, D3 hírek:

http://www.d3.ro/Hirado/vasart-tart-a-youth-bank.html

[separator small=”true”]

Te adományozol? című, önkénteseink által készített riportfilm
a Napsugár Napközi gyerekeivel.

 [separator small=”true”]

Köszönjük, hogy partnerünk és támogatónk volt
eme jótékonysági akciónkban!