A Közösségi Alapítvány őszi adománygyűjtő akcióját, a Fuss NEKI!-t immár harmadszor szervezi meg. Ez egy olyan megmozdulás, ahol önkéntesek egy jó ügyért futnak, ezzel támogatókat szerezve annak a civil szervezetnek, akiért futnak.

FussNEKI2hir

Mi a cél?

A helyi közösség bevonásával forrást teremteni az egyesületek és alapítványok célkitűzéseinek megvalósításához. Az akcióra október 19-én de. 10 órától kerül sor a Városi Strand bejáratától indulva. De addig még képbe jön pár érdekes lépés.

A rendezvénynek három szereplője van: civil szervezetek/kezdeményezési csoportok, futók, adományozók.

Civil szervezet/kezdeményezési csoport:

  • egy jó közösségi projekttel jelentkezik szeptember 24-ig. Kitölti és beadja az SZKA-hoz a jelentkezési űrlapot, amelyben ismerteti a projektjét.
  • futókat kell toboroznia (min. 3 futó), akik rokonszenveznek a projektjével és szívesen vállalják, hogy futnak pár kört, hogy segítsék a kezdeményezésüket. Ennek a határideje ugyancsak szeptember 24. Minél hamarabb jelentkezik a civil szervezet, annál több ideje marad futók toborozására.
  • népszerűsíti az akciót, hogy minél több felajánlót nyerjen meg az ügynek, minél több adományozó csatlakozzon a szervezethez.

Futó:

  • futással támogatja valamely civil szervezet projektjét. NEM FUTÓVERSENY!
  • egy kör 1,3 km hosszúságú szakasz. A helyszín megtekinthető a mellékelt térképen.
  • regisztrálnia kell az SZKA-nál: 15 lej/futó (Ezt kifizetheti akár a civil szervezet is, akiért vállalja a futást.) (szept. 18–24.)
  • ha csak futni szeretne, arra is lehetőség van 30 lejes regisztrációs díj ellenében. Ekkor is kell regisztrálnia. (szept. 18–24.)
  • a futóknak ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot és egy nyilatkozatot, amelyeket személyesen kell leadjanak az SZKA irodájában hétköznap 9-15 órák között.

Adományozó:

  • bárki lehet adományozó, magán és jogi személy egyaránt
  • az adományozó az, aki azonosulni tud valamelyik civil szervezet projektjével vagy éppen szimpatikus neki valamelyik futó és támogatni akarja
  • az adományozó úgy támogat, hogy előre „fogad” (ajánlatot tesz) valamely futóra, hogy minden általa lefutott kör urán 5 / 10 / vagy több lejjel támogatja azt a civil szervezetet, amelyikért a futó majd fut
  • az ajánlatokat előre kell megtenni majd online (az SZKA honlapján) vagy írásos formában (az SZKA irodájábanhétköznap 9-15 órák között) szept. 25. – okt. 16. között
  • a felajánlott összeget a lefutott körök függvényében majd a helyszínen vagy a rendezvény utáni héten kell befizetni az SZKA-nak. Amennyiben fix összeget ajánl fel az adományozó, azt akár az esemény előtt is befizetheti.

grafikon

Itt a lehetőség, hogy kis összegekkel is nagy dolgokat valósítsunk meg!

A program ütemterve:

Ssz. Tevékenység Határidő/Időintervallum
1. Civil szervezet/kezdeményezési csoport jelentkezése, futók toborzása szeptember 24.
2. Akciók/projektek népszerűsítése, támogatók toborzása, támogatások regisztrálása szeptember 25. – október 16.
3. Fuss NEKI! október 19., de. 10 óra

Az akció szabályzata (Word_Doc_Icon adobe-pdf-logo) minden résztvevőre érvényes.

További információkért keressék a projektvezetőt, Péter Attilát: 0745-495392, program@szka.org

A korábbi Fuss NEKI! programok eredményeiről itt találhatók információk.