A napokban a moráviai Moravská Nová Ves városa adott otthont a Gruntvig Partnerségi (felnőttképzés) projektünk negyedik, záró szakmai találkozójának.

[separator]

Románia
Bulgária
Csehország
Lengyelország

[separator]
A pályázat célja, hogy a térségben lévő országok vidéki, kis településeken működő közösségi alapítványai egymás munkáját megismerjék, megosszák a kipróbált programok tapasztalatait és szakmai tanácsadásban részesüljenek.

A május 24-28. között megrendezett találkozó témaköre: kapcsolattartás a támogatókkal, illetve kommunikáció és marketing a közösségi alapítványoknál.

A cseh házigazdák elmondták, minden évben nagyszabású bor licitet szerveznek Prágában. A licit, a jóténkonysági vásár és a kiadványok bevételeiből támogatják a térség egyesületei, így például a helyi kutyamenhelyet, továbbá a hagyományos mintákra alapozott porcelán festést.

A négy országot átfogó – Bulgária, Csehország, Lengyelország és Románia – Gruntvig Partnerségi program 2011 őszén indult, a projektvezető a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. A két éves program keretében sorra került találkozások, beszámolók és tapasztalatcserék lehetőséget adtak arra, hogy kapcsolatokat építsünk ki, ötleteket merítsünk, kipróbált programokkal segítsük közösségünket. A látottak alapján elmondhatjuk, minden országban és térségben a programok sok közös vonást hordoznak, de a tevékenység jellegét a helyi gazdasági helyzet határozza meg, valamint az ott élő közösség és az alapítványnál dolgozó munkatársak teszik egyedivé.

[separator]

A Let’s develop philanthropy for sustainable communities GRUNDTVIG projektet (2012-1-RO1-GRU06-22713) az Európai Bizottság támogatta.
Jelen dokumentum csak a szerző véleményét tükrözi és a Bizottság nem vonható felelősségre a benne foglaltakért.