A szentegyházi “Gábor Áron Líceumi Alapítvány” 1994-ben jött létre, és azóta is folyamatosan követi alapvető célkitűzéseit, az iskola és iskolán kívüli oktató-nevelő tevékenység támogatását.


Alapvető céljai közt szerepel az idegennyelv-tanulás lehetőség szerinti megkönnyítése. A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által meghirdetett Jó Ötlet című pályázat esélyt adott arra, hogy az Alapítvány, Hajdu Krisztina-Timea angol szakos tanárnő közbenjárásával, egy angol nyelvű tankönyvcsomagra pályázhasson. A csomag a könyvek mellett CD-ket és nyelvtani gyakorló munkafüzeteket is tartalmaz.

A benyújtott pályázat címe „Globális nyelvünk az angol”, időtartama 2011. október 5. és 2012. január 27. között volt. Az oktatócsomagot a IX.-XII. osztályos tanulók az angol nyelvkabinetben használják, az iskola könyvtár szótárkészletének kiegészítéseként.

Hasznos segítségnek bizonyult azon tanulók számára, akiknek nem lenne anyagi lehetőségük hasonló könyvek beszerzésére, akik viszont előszeretettel és lelkesedéssel tanulnak idegen nyelveket. A projekt a tanulókon keresztül él tovább, valamint több száz diákot fog támogatni, generációkon keresztül.