Idén első alkalommal meghirdetett Ön Dönt pályázatunkra 14 civil szervezet jelentkezett.

A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 18.000 ron, ez az összeg legalább 4 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

1. Kováts István Fotóarchívum Egyesület

2. Elek Apó Unokái Egyesület

3. Arany Griff Rend Egyesület

4. Areopolis Floorball Sportegyesület

5. Orbán Alapítvány

6. Erdélyi Életvédők Egyesület

7. Gyermekfilharmónia Alapítvány

8. Feel Good Sportegyesület

9. –

10. Tehetség és Szorgalom Alapítvány

11. UNITÁRS Egyesület

12. Udvarhelyi Fiatal Fórum

13. Székelyudvarhelyi Nemlátók Reménység Alapítványa

14. Artera Alapítvány

15. Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete

[separator small=”true”]

 

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper és a Merkúr üzletekben. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot, amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak (a 9-es szám összetéveszthető a 6-ossal, ezért kivettük a sorszámozásból). Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2014. február 22.–március 9. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

On_Dont_140220

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[accordion][accordion_item title=”1. Kováts István Fotóarchívum Egyesület”]

Az egyesület alapvető célja a Kováts fényképészeti műhelyben készült, a XX. századot átfogó negatívok digitalizálása, népszerűsítése. A nyolcvanezer negatív együttesen hatalmas történelmi, kultúrtörténeti, néprajzi és antropológiai értéket képviselnek úgy, mint dokumentáció és forrásanyag egyaránt. Az értékes anyagok újra napvilágot látnak, bemutatóinkon, tárlatainkon köszöntik a szemlélődőt, múltunkról üzennek, történelmünket hitelesítik.

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. fotószkenner

Igényelt összeg: 3.240 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”2. Elek Apó Unokái Egyesület”]

A Benedek Elek Pedagógiai Líceumban működő „Elek Apó unokái” Egyesület fő célja az oktatás színvonalának javítása. Mindenféle eszközt felhasználva próbáljuk a tanulók érdeklődését, a tanulás iránti motiváltságát felébreszteni és életben tartani, ugyanis az egyik legfontosabb dolog az egy életen át tartó tanulás alapjainak letétele. Ennek megvalósításához szeretnénk eszközöket beszerezni (videoprojektor, laptop). Segítségüket köszönjük!

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. videoprojektor, 1 db. laptop, 1 db. projekttartó állvány, 1 db. vetítővászon.

Igényelt összeg: 3.948 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”3. Arany Griff Rend Egyesület”]

Korabeli öltözékek, páncélok és lábbelik beszerzésére fordítanánk a nyert összeget. Ez esetben mi lehetünk az első profi középkori hagyományőrző csapat Székelyföldön. Ön, gyermekei és rokonai rendhagyó történelemórákon megtudják, hogyan éltek, harcoltak eleink a dicső múltban. Megismerhetik az igazi magyar történelmet, kézzelfoghatóvá tesszük a múltat. Több városi rendezvényen (Míves Emberek Sokadalma, Városnapok, kiállítások) bemutatjuk cserébe az ősi harci technikákat a kardforgatás, lándzsahasználat, íjászat terén. Székely tizedek kelnek majd életre, kürt rivall, dob pereg, Udvarhely pedig harcosokat teremt! Támogassa Ön is szavazataival városunk turisztikai vonzerejét! Tekintse meg honlapunkat: www.aranygriff.ro

Eszköz és anyagbeszerzés: 5 db. fegyverkabát (gambeson), 5 pár középkori cipő

Igényelt összeg: 4.770 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”4. Areopolis Floorball Sportegyesület”]

Az AREOPOLIS Floorball Sportegyesület Legyen tornaóra floorball módra! című kezdeményezésének célja a sportos, mozgásban gazdag középiskolás közösség építése, az egészséges Székelyudvarhely megteremtése, ahol a hosszútávon fenntartható fejlődést a lakosság aktív közösségi életre való ösztönzése, az élhető környezet megteremtése és amatőr sportprogramok szolgáltatása által az egészséges életmód felvállalásának tudatosítása is biztosítja. Egyesületünk olyan programra kéri a támogatást, amely a város középiskolásait életvidámabb magatartásra ösztönzi, sportolási lehetőséget, jobb közérzetet és egészségesebb mindennapokat biztosít számukra oly módon, hogy egy ütemesen fejlődő sportágat honosít meg városunkban: a teremhokit, más néven floorball-t, amely kiterjeszti a város lakossága előtt álló tömegsportolási lehetőségeket életkortól és nemtől függetlenül.

Eszköz és anyagbeszerzés: floorball felszerelés.

Igényelt összeg: 4.000 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”5. Orbán Alapítvány”]

Az Orbán Alapítvány keretén belül működő Rehabilitációs és Fejlesztő Központ 2014-től új fejlesztő tevékenységgel bővül. A szenzoriális szoba létrehozása új lehetőséget teremt a halmozottan sérült gyerekek fejlesztésében. A szenzoriális terápia során fejleszthető: hallás, ízlelés, szaglás, tapintás, szem-kéz koordináció, ok-okozat kapcsolatának felismerése, kommunikáció, pihenés, passzív stimuláció, szabadidő, játék. Az inger-gazdag környezet számos területen biztosít terápiás lehetőséget. A szenzoriális fejlesztő szoba fontos eleme lenne a speciális fényfüggöny.

Eszköz és anyagbeszerzés: speciális fényfüggöny.

Igényelt összeg: 4.000 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”6. Erdélyi Életvédők Egyesület”]

Az Erdélyi Életvédők Egyesület küldetése a közösségépítés és lelki egészség fejlesztés, lelki és pszichoszomatikus betegségek, függőségek, krízisek kialakulásának megelőzése, a lelki magatartáskultúra fejlődésének elősegítése Udvarhelyszéken. Az egyesület szociális és lelki egészséggel kapcsolatos programokat szervez gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, ami a lelki fejlődést, az élethez való pozitívabb hozzáállást, az életminőség javulást, a személyiség és önismeret fejlődését segíti elő.

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, 3 db. USB-flash tároló.

Igényelt összeg: 1.683 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”7. Gyermekfilharmónia Alapítvány”]

„A zene mindenkié”. A Gyermekfilharmónia mindannyiunké. Köszönjük, hogy gondját viselik, ezúttal kottatartókkal támogatják munkánkat. Szeretettel meghívjuk Önöket a gálahangversenyünkre Szentegyházára 2014. május 2., este 8 órára.

Eszköz és anyagbeszerzés: 20 db. kottatartó.

Igényelt összeg: 800 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”8. Feel Good Sportegyesület”]

A Feel Good Sportegyesület tavaly 21 közösségi futást szervezett, több mint 500 futó részvételével. Egy olyan, bárki számára nyitott sportolási lehetőséget kínálunk közösségünk lakóinak, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen célirányosan ad választ a mozogni vágyók igényeire: egészséges aktív testmozgás, tiszta levegő, közösségi élmény, új baráti kapcsolatok kialakítása, fizikai erőnlét növelése, hasznos sport-, egészségi-, étkezési információk megosztása. Figyelünk egymásra, biztatjuk társainkat. Építjük Székelyudvarhely futóközösségét. Neked is itt a helyed. A pályázati összeget közösségi futásaink népszerűsítésére fordítanánk úgy, hogy az egyesület nevével feliratozott futófelszereléseket sorsolunk ki ezen események alkalmával a résztvevők közt. Tarts velünk! ;)

PR és marketingtevékenység: feliratozott futófelszerelések.

Igényelt összeg: 3.915 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”10. Tehetség és Szorgalom Alapítvány”]

Célunk, hogy az elnyert pályázati összegből olyan felszereléseket (padok, asztalok, hangfal, GPS) vásárolni, amelyek a nevelési folyamatot élményközpontúvá változtatják. Törekszünk arra, hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által az Isten felé növekedjenek.

Eszköz és anyagbeszerzés: sátor oldallapok, padok, asztalok, hangfal, videokamera, GPS.

Igényelt összeg: 3.823 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”11. UNITÁRS Egyesület”]

A világ megváltozott. Mások az igények és az elvárások. Megváltoztak a családok. Nagymama és Nagypapatársaim! Mi vagyunk az utolsó generáció, akik még átadhatják, amit szüleinktől, nagyszüleinktől tanultunk. Osszuk meg tudásunkat, tapasztalatunkat! Ja, hogy számítógépet kell használni?! Ez nekünk teljesen új, de nyitottak vagyunk az új dolgokra. Hát ezért szeretnénk megtanulni és használni mi is a számítógépet, vetítőgépet, nyomtatót. Tanítsatok! Tanítsuk egymást! Bizonyára lesz közöttünk idősebb is, fiatalabb is, a legkülönbféle tudással, érdeklődéssel. De optimizmussal és tenni akarással nézünk az új kihívás elé és megtanuljuk a modern számítógép kezelést is. Tudjuk, milyen nagy szükség van még ránk felnőtt gyermekeinknek és főleg unokáinknak. Mi még fittek, frissek, nyitottak, szóval MODERNEK vagyunk! Hát gyerünk, vágjunk bele! Mutassuk meg, mit tudunk! Modern Nagyi.

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. videoprojektor, 1 db. számítógép, 1 db. nyomtató.

Igényelt összeg: 3.105 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”12. Udvarhelyi Fiatal Fórum”]

Fotósklubunk lehetőséget ad a fiatal diákoknak egy kreatív közösséghez tartozni, ahol kamatoztatják fotós képességeiket, fotóikkal megmutatják világszemléletüket, kifejezik önmagukat. Az Önök támogatásával olyan eszközöket vásárolhatunk, amelyekkel professzionális és minőségi fotókat készíthetünk fiatalos szemszögből a helyi eseményekről, nevezetességekről, hagyományokról, ezáltal népszerűsítjük a mi kis világunkat a nagyvilágban. Kérjük, szavazataival támogassa a fiatal lelkes amatőröket.

Eszköz és anyagbeszerzés: állvány, háttér, kültéri és stúdió derítőlap, softbox, monitor.

Igényelt összeg: 3.967 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”13. Székelyudvarhelyi Nemlátók Reménység Alapítványa”]

Az Alapítvány tulajdonában levő piros, 8 személyes Volkswagen transporter kisbusz már 14 éve a látássérült és egyéb rokkantságú embereket szolgálja. Sok-sok kilométert megtett e nemes szolgálatban. Mára már megöregedtek a kerekei és vezérmű csere is szükséges a biztonságos közlekedés érdekében. A kisbusz a fogyatékkal élő személyek életének igen fontos kelléke. Azért lenne nagy szükségünk a támogatásra, hogy a kis buszunk felújulva még sok-sok évig a nemlátók, mozgássérültek és kísérőik csoportjait szállíthassa biztonságosan, örömét-kényelmét szolgálhassa.

Eszköz és anyagbeszerzés: 2 db. téli gumi, elosztó szíj, feszítő szíj, olaj szűrő, motor olaj, levegő szűrő, üzemanyag szűrő, izzó gyertya.

Igényelt összeg: 1.406 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”14. Artera Alapítvány”]

Ne hagyjuk parlagon a fiatal tehetségeket, támogassuk a Varázsecsetet! A Varázsecset Művészeti Tanoda fiatal tehetségek képzőművészeti oktatását tűzte ki céljául és teret biztosítani olyan képzőművészeknek, akiknek nincs lehetősége alkotni.

Eszköz és anyagbeszerzés: 5 db. rajzállvány, 20 db. szobrász kés, asztal, 7 db. szék.

Igényelt összeg: 4.000 RON

[/accordion_item][/accordion]

[accordion][accordion_item title=”15. Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete”]

„Ahol elvesznek a tradíciók, ott kilyukad az idő és elpereg a múlt.” Ancsel Éva
Az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesületének tevékenységeit, tagjainak munkáit szeretnénk népszerűsíteni, közismertté tenni Udvarhelyszéken.

PR és marketing tevékenység: szórólapok, bannerek, feliratozott pólók, mappák.

Igényelt összeg: 3.599 ron

[/accordion_item][/accordion]