Idén harmadik alkalommal meghirdetett Ön Dönt pályázatunkra 10 udvarhelyi és udvarhelyszéki civil szervezet jelentkezett.

A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 2 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

  1. Tompa László Alapítvány
  2. Székelyudvarhelyi Nemlátók “Reménység” Alapítványa
  3. Vendor Sportklub
  4. Tamási Áron Véndiák Egyesület
  5. Orbán Alapítvány
  6. Tehetség és Szorgalom Alapítvány
  7. Feel Good Sportegyesület
  8. Ficánka és Barátai Egyesület
  9. Viharsarok Egyesület
  10. G. Egyesület

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper üzletekben, a Merkúr áruházban és az Euro-Car Trading Kft áruházaiban, márkaszervizeiben. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 vagy 10), amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2012. dec. 4-16. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

 

Ön Dönt projektek

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[expand title=”1. Tompa László Alapítvány”]

A Tompa László Iskola Zöld udvar nevű programja egy hosszú távú nevelési terv, mely által gyerekeink már az iskolában megtapasztalnák, hogy mit jelent a közösségi javak védelme. Az iskolánk kis parkjában felállított kerti bútorok nemcsak az egészséges és környezettudatos nevelést szolgálnák, hanem egy tudatosabb és felelősebb magatartást is értékeink védelmében. Köszönjük, hogy szavazatával ön is hozzásegít ehhez bennünket!

[/expand]

[expand title=”2. Székelyudvarhelyi Nemlátók Reménység Alapítványa”]

A tisztelt közösség tagjai képzeljék el: a mai ember életét számítógép használata nélkül, sötétségben, minden pillanatban kiszolgáltatva, segítségre szorulva az élet minden területén. A számítógép használata sokat segítene önálló életet élni, kapcsolatokat teremteni sőt, elfoglaltságot, munkát, szórakozást találni egy világtalan ember számára. Pozitív döntésükkel segítenének sokaknak fényt és örömet varázsolni a szürke hétköznapok magányába.

[/expand]

[expand title=”3. Vendor Sportklub”]

Tanítsuk játszani gyerekeinket. Semmi sem lehet szebb látvány a gyerekek önfeledt mosolyánál, amelyet a játék varázsa csal az arcukra. Ezek azok a pillanatok, amikor azt érezzük, hogy érdemes volt.

Tanítsuk játszani gyerekeinket. Semmi sem lehet szebb látvány a gyerekek önfeledt mosolyánál, amelyet a játék varázsa csal az arcukra. Szervezetünk a közösségért dolgozik. Minden gyerek, akit megtanítunk kosárlabdázni, lehetőséget kap egy jobb, egészségesebb életre. Célunk – e projekt által – 6 darab kosárlabda palánk felszerelése a Református Gimnázium udvarára és tornatermébe, labdák biztosítása a foglalkozások idejére, hogy lehetőséget teremtsünk a játékra, a kosárlabda népszerűsítésére.

[/expand]

[expand title=”4. Tamási Áron Véndiák Egyesület”]

A sport nem csak megerősít, edzetté tesz, hanem közösségeket is létrehoz. Jobbá teszi az emberi kapcsolatokat, örömöt okoz. Tartalmasabbá teszi az egyén és a közösségek életét. Ezért is fontos, hogy lehetőséget teremtsünk a fiataloknak, hogy szervezett keretek között minél több sportágat ismerjenek és szeressenek meg. Célunk, hogy három sportágban javítsuk a felszerelésünket, ezáltal jobb lehetőséget teremtsünk ezen labdajátékok gyakorlásához.

[/expand]

[expand title=”5. Orbán Alapítvány”]

A Betlenfalvi út 195C szám alatt 2 éve működő Rehabilitációs Központ gyógypedagógiai fejlesztéseket és gyógytornát biztosít ingyenesen. A már megkezdett programjaink (ingyenes lúdtalptorna, lúdtalpvizsgálat speciális géppel) folytatásához és hatékonyabbá tételéhez szükségesek a megpályázott fejlesztő- valamint számítástechnikai eszközök. Terveink szerint további felméréseket tervezünk a jövőben, következő hasonló programunkon gerincproblémák szűrését és kezelését tervezzük.

[/expand]

[expand title=”6. Tehetség és Szorgalom Alapítvány”]

A sikeres pályázat emlékezetesebbé, élvezetesebbé tenné, megkönnyítené a mindennapi oktató‑nevelői munkát. A hagyományos verbális órákat kiegészítené változatos, látványos képi információval, ezáltal a tanulók számára vonzóbbá, érdekesebbé tenné a tanulást. Lehetővé tenné az interaktív szemléltetést, hatékonyan hozzásegítene a differenciált foglalkozáshoz. Lehetővé válna a modern oktatói programcsomagok használata.

[/expand]

[expand title=”7. Feel Good Sportegyesület”]

Miért is szaladjunk? A jó kérdésre a jó választ megtalálják abban az információs füzetben, melyet iskolákon, sportközpontokon keresztül, nyílt rendezvényeinken juttatnánk el a közösséghez, amennyiben támogatják szavazatukkal projektünket. Ezzel szeretnénk felhívni nem csak a fiatalok, hanem minden korosztály figyelmét arra, hogy a szaladás mennyire kedvező hatással van szervezetünkre és kedélyállapotunkra egyaránt.

[/expand]

[expand title=”8. Ficánka és Barátai Egyesület”]

Szeretnénk székelyruhákat vásárolni, amit gyerekeink különböző rendezvényeken, ünnepek alkalmával viselhetnek. Fő célunk: gyerek-pedagógus-szülő közös, együttes ünneplése, ezáltal jó kapcsolatok kialakítása, a mikró és makró környezet nevelése – az összetartozás és együttes élmény biztosítása. Mentsük meg értékeinket az utókor számára is! Váljék igényükké a hagyományápolás, a természeti és népi kultúránk iránti érdeklődés, értékeink megbecsülése. Tanulják meg a magyar nép szeretetét, tiszteletét.

[/expand]

[expand title=”9. Viharsarok Egyesület”]

A székelymuzsnai Viharsarok Egyesület három megye határán újra szeretné indítani a Végvár címet viselő ingyenes községi újságot, mely által lehetőséget biztosít a helyi kommunikáció, információ áramoltatásának. Helyet ad a helyi egyházaknak, civil szervezeteknek, Önkormányzatnak, iskoláknak a hírek, közlemények stb. átadására, ezáltal az emberek moráljának felrázása, a közszellem újraélesztése, a hagyományok ápolásának folytonossága, a kultúra szerepének visszaállítása is cél.

[/expand]

[expand title=”10. G. Egyesület”]

A G. Egyesület évek óta szervez kulturális eseményeket, idén rendezvényeink közül a X. Kamarazene fesztivált és a G. Feszt-et kísérte a legnagyobb érdeklődés. A könnyűzenei koncertek közül a Budapest Jazz Orchestra fellépésére voltak a legtöbben kíváncsiak. Örülünk, hogy olyan elismert szerzők látogattak idén hozzánk mint Parti Nagy Lajos, Kovács András Ferenc, Závada Péter, Tarján Tamás. Kérjük, segítse tevékenységeink megvalósítását!

[/expand]