Az idei első Ön dönt! pályázatunk második nyertese a Pro Down Alapítvány, amely a fogyatékkal élő fiatalok szociális ellátását végzi és a Gyöngy-Ház multifunkcionális központ eszközeinek bővítését tűzte ki célul.

A 3000 lejes támogatásból gyertyaöntéshez szükséges eszközöket, alapanyagokat vásároltak, nagy figyelmet fordítva a biztonsági szempontokra.

Az eszközök segítségével olyan fejlesztő foglalkozásokat végeznek, amelyek elősegítik a fogyatékkal élők közösségi beilleszkedését, lehetőség szerinti önálló életvitelük fejlesztését, a munkavégzés folyamatosságát és a munkához való pozitív viszonyulásukat.

A kipróbált eszközök jól működnek, közös munkával különböző formájú gyertyákat öntenek. A sikeres munkavégzés értelmet, biztatást ad a fogyatékkal élő fiataloknak, növeli önbizalmukat, kreativitásukat, kézügyességüket, hozzásegíti a szociális akadályozottság leküzdéséhez.

Az első gyertyakészítő foglalkozáson a Gyöngy-Ház 10 fős fiatal közössége, a csoportvezetők és a szülők vettek részt. Az alapítvány vezetősége a jövőben több hasonló tevékenységet kíván megvalósítani az újonnan szerzett eszközökkel.