Idén második alkalommal meghirdetett Ön Dönt pályázatunkra 6 udvarhelyi és udvarhelyszéki civil szervezet jelentkezett.


A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni.

A következő szervezetek pályáztak:

  1. Clear Water Egyesület
  2. Gondviselés Segélyszervezet
  3. Szent Gellért Alapítvány
  4. Szik Baranta Sportegyesület
  5. Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete
  6. Vendor Sportklub

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper üzletekben és a Merkúr áruházban, és vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot (1, 2, 3, 4, 5 vagy 6), amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2012. május 10. és május 23. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

Ön Dönt projektek

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

Clear Water Egyesület: A beszerzés tárgya két darab két személyes túrakajak. Ha megvásárolhatjuk ezeket a kajakokat, akkor a székelyudvarhelyi lakósok egész nyáron díjmentesen tanulhatnak, kajakozhatnak a zetelaki víztározónál ezekkel a kajakokkal. Az egyesületünk tagjai szép idő esetén szinte minden hétvégén várják a kajakozni, kenuzni vágyókat. Ezáltal is szeretnénk elérhetővé tenni mindenki számára és megismertetni ezt a környékünkön kevésbé elterjedt, aktív kikapcsolódási formát.

Gondviselés Segélyszervezet: Értékünk az egészséges gyermek! Célunk a babákat váró és kisbabákat nevelő édesanyákban és családjaikban tudatosítani, hogy a csecsemő számára a legtermészetesebb táplálkozási forma az anyamellből való szoptatás és a legegészségesebb táplálék az anyatej. A ma gyermekei, a holnap felnőttjei, értük szeretné az „Udvarhelyszéki Anyák” csoportja elindítani, városunkban és környékén az anyatejes táplálást népszerűsítő mozgalmat. Döntésével Ön is hozzájárulhat egy egészségesebb generáció felcseperedéséhez, ha támogatja az „Udvarhelyszéki Anyák” kezdeményezését.

Szent Gellért Alapítvány: A Szent Gellért Alapítvány érzékenyen, korszerűen, fejlődőképes programokkal foglalkozik fogyatékkal élőkkel és családjaik speciális gondjaival. Szakember vezetésével, rendszeres fejlesztésben részesül tizenöt sérült: gyerekek és fiatalok. Az ők fejlődését meghatározzák azok az eszközök, kellékek, amelyekkel dolgozunk, amelyeket biztosítani tudunk számukra. Könnyítsük meg hát együtt a fejlődés kanyargós útját, tegyük színessé és szerethetővé azt, egy mosolyért.

SZIK Baranta Sport Egyesület: A SZIK Baranta sportegyesület védő gyakorló eszközök beszerzésére költené ezt a pénzt (sisak, íj, nyílvessző és mellvédő). Ezekkel az eszközökkel el tudnánk kerülni az esetleges sérüléseket és így sokkal eredményesebb felkészülést, edzéseket tudunk tartani. Mi barantások fontosnak tartjuk, hogy aki meg akar ismerkedni a Barantával az ingyen meg tudja tenni. Ezért saját eszközeinket mindig az érdeklődők rendelkezésére bocsátottuk vállalva azt is, hogy ezek az eszközök rongálódnak. Ezt továbbra is szeretnénk vállalni, ebben nyújtana segítséget a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány támogatása.

Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete: Az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete tevékenységei közé tartozik a mesterség-bemutatók, műhelylátogatások, tanulmányi kirándulások, szakmai előadások, alkotótáborok szervezése. Célunk a hagyományos, főként a kihalófélben levő mesterségek megörökítése, továbbadása, ismertetése fiatalokkal, gyermekekkel. Szakmai tanácskozásaink alkalmával tagjaink szakmai tudását tökéletesítjük azáltal, hogy neves néprajzosok szakelőadásait, népi mesterek bemutatóit tekintjük meg a pályázandó projektor segítségével.

Vendor Sportklub: JÁTSZATOK GYEREKEK, JÁTSZATOK! Tanítsuk játszani gyerekeinket. Semmi sem lehet szebb látvány a gyerekek önfeledt mosolyánál, amelyet a játék varázsa csal az arcukra. Szervezetünk a közösségért dolgozik. Minden gyerek, akit megtanítunk kosárlabdázni, lehetőséget kap egy jobb, egészségesebb életre. Célunk – e projekt által – 6 darab kosárlabda palánk felszerelése óvodákban, iskolákban, labdák biztosítása a foglalkozások idejére, hogy lehetőséget teremtsünk a játékra, a kosárlabda népszerűsítésére.