A felsőboldogfalvi Fülöp Áron Közművelődési Egyesület az óvodáskorú és az elemi osztályba járó gyerekek testi-lelki képességeinek és mozgásszabályozásának fejlesztését tűzte ki célul. Az Ön Dönt alapból megpályázott összegből Mozgáskotta nevű fejlesztési eszközcsomagot vásároltak.

A mozgáskotta több mint egy eszköz. Egy módszer is, mely pedagógus felügyelete mellett változatos programkombináció lehetőségével fejleszti a gyermekek fizikai és mentális képességeit.

Jelenleg 66 gyerek használja rendszeresen ezt a „játékot”, amely nagy népszerűségnek örvend. Fekete Judit óvónő véleménye szerint sikerült színvonalasabbá tenni az óvodai foglalkozásokat, ugyanakkor már pár hónap után tapasztalható a gyerekek fejlődése is a testnevelésben, a matematikában, tér-orientációban, szín- és formaismeretben, a román nyelv elsajátításában, a csoportszellem kialakításában, az összpontosítás és önfegyelem terén.

A mozgáskottát nem csak egy generáció használhatja, hanem több éven át nyújt majd lehetőséget a gyermekek fejlesztésére.