A tavaly ősz végén elindított Udvarhelyiek a nagyvilágban projektünk újabb kikötőbe ért. Miután elemeztük a kérdőívre érkező válaszokat, úgy döntöttünk, hogy az első legegyszerűbb módja az egymásra találásnak egy Facebook csoport megalkotása. Ezért létrehoztuk az Udvarhelyiek a nagyvilágban nevű zárt csoportot, ami a téma és e törekvés iránti érdeklődőket tömöríti össze.

E kezdeményezésünk célja, hogy külső erőforrásokat – tudást, kapcsolatépítést, támogatást, önkéntes munkát – mozgósítsunk a város és a térség fejlődése érdekében. Meggyőződésünk, hogy az itthonhoz kötődő személyeknek, akik távol élnek, igencsak jó meglátásaik és olyan lehetőségeik lehetnek, amelyeket érdemes összefogni a helyi fejlődés érdekében.

Az SZKA a város és a térség motorja igyekszik lenni, programjainkkal, kezdeményezéseinkkel abban segítünk, hogy az erőforrásokat összegyűjtjük és pályázati támogatások formájában a pozitív kezdeményezések megvalósulását segítjük.

Azokat a személyeket szeretnénk összekötni, akiket ez a törekvés érdekel. Szeretnénk számukra megmutatni, azokat a pozitív történéseket, amelyeket érdemes felkarolni. Elsősorban az általunk támogatott projektekről, kezdeményezésekről tervezünk hírt adni és lehetőséget teremteni e közösség tagjainak, hogy ezekbe bekapcsolódhassanak.

Ha Ön is bekapcsolódna, vagy ismer olyan elszármazott udvarhelyit a nagyvilágban (országon belül vagy külföldön), aki azonosulni tud ezzel a törekvéssel, akkor csupán annyi a teendő, hogy töltse ki/küldje el az alábbi kérdőívet. Ez alapján jobban megismerjük, és elkezdhetjük kialakítani az együttműködés lehetséges formáit.

Ha kérdései vannak, keressenek bennünket bizalommal a nagyvanda@szka.org emailcímen.