„A Kapuk Iskolája Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a máréfalvi és környékbeli tanulók oktatását, nevelését elősegítse.

Az egyesület iskolán belül és kívül támogatja Máréfalva tanuló ifjúságának beiskolázását, képzését. Ennek részeként támogatja a Második Esély program keretében zajló felnőttképzést is (a Második Esély programban résztvevő tanulók különféle okokból nem tudták befejezni a kötelező oktatást, itt behozhatják lemaradásukat, és alapfokú végzettséghez jutnak).
Első pályázatát a Székelyudvarhelyi Közosségi Alapítvány által meghírdetett Jó ötlet alaphoz nyújtotta be. A pályázat címe Lifelong Learning. Az Egyesület Tánczos Gyöngyvér angol szakos tanárnő segítségével egy oktatócsomagot pályázott, amely angol tankönyveket és CD-ket tartalmaz.
A pályázat időtartama 2011. október 15. és december 30. volt. Ebben az időszakban a programcsomagot leginkább a Második Esély programban résztvevő tanulók használták. A pályázat folytatásaként 2012 januárjától angol tanfolyam indul az iskola alkalmazottai számára.
2012-ben az egyesület szeretne egy közös nyári tábort szervezni a zsombolyai testvériskolával.”

[image size=”medium” align=”center”]http://szka.org/wp-content/uploads/2012/01/Lifelong_Masodik-Esely2.jpg[/image]

Bálint Tibor,
egyesületi elnök