A Városi kaláka programunk témája ebben az évben a Színes Város Udvarhely.

Célunk, hogy keltsünk életre szürke falakat, betonfelületeket ötletes, művészi rajzokkal és mutassuk meg Udvarhely kreatív arcát ezáltal is hangulatosabbá varázsolva hétköznapjaink élettereit.

Ez a munka olyan városfejlesztés, amelyben számunkra fontos, hogy részt vegyenek a városlakók, hiszen ez alkalommal is a tervezést és kivitelezést is a közösség bevonásával képzeltük el.

A szürke falfelületek művészi átfestése – figyelem, nem graffiti – napjainkban mozgalommá terjedt, térségünk néhány városában is van olyan hely, ahol már életbe ültettek hasonló szép terveket. Az így elkészült felületek szerethetőbbé teszik városunkat.

A kreatív rajzok tervezésében és kivitelezésében is partnerünk a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, ugyanakkor örömmel várjuk további grafikában jártas önkéntesek segítségét is.

Az alábbi helyszínek átalakítására gondoltunk:

 

1.  Céhek utcája és Győzelem utca találkozásánál, a Szuper üzlet és a BRD bank előtti betonlapok átfestése

Céhek utcája és Győzelem utca találkozása

2. Sziget utcai beton csonk

Sziget utcai csonk

3. II. Rákóczi Ferenc út 11. szám tömbháza alatti aluljáró

a Rákóczi Ferenc út 11. szám tömbháza alatti aluljáró

4. Egyéb – Kérem, jelöljenek meg a felsoroltakon kívül más helyszíneket.

Kérjük, válasszátok ki a számotokra legszimpatikusabb helyszínt, amelyen szeretnétek, hogy dolgozzunk, vagy javasoljatok más helyszínt/helyszíneket. Ez utóbbi esetben javaslataitokat írjátok be az Egyébhez, megjelölve a javasolt helyszín pontos címét.

Javaslataitokat február 17-ig várjuk!