Az idén számos középiskolás diák jelezte részvételi szándékát az önkéntes programban. Múlt héten sor került az interjúztatásra. A 2016/2017-es tanévben összesen 20 diák fog a YouthBank programban tevékenykedni. Ebből 16 fiatalnak ez lesz az első alkalom, 4-en pedig a tavaly szerzett tapasztalataikkal folytatják. A YB csapat tagjai 4 udvarhelyi középiskolát képviselnek: a Tamási Áron Gimnáziumot, a Bendek Elek Pedagógiai Líceumot, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumot és a Kós Károly Szakközépiskolát.

Mihály Ágnes, a program új koordinátora szerint az idei csapat nem csak számban gyarapodott. A jelentkezők motiváltak és talpraesettek. Úgy gondolja, az idei év sikere nem a csapat hozzáállásán fog múlni.

A youthbankárok feladata, hogy saját adománygyűjtő ölteteiket kivitelezve létrehozzanak egy olyan pénzalapot, amellyel később középiskolás diákok programjainak megvalósítását támogathatják. Mivel az adománygyűjtés főként közösségi programok kivitelezésében valósul meg, a város és a térség lakosai is nyomon követhetik a YouthBank tevékenységét.

Ahhoz tehát, hogy a fiatalok sikeres évet zárjanak, az Önök segítségére is szükség lesz: keressék majd a YouthBank logót!