Közel 400-an vonultunk múlt pénteken, április 15-én Székelyudvarhelyen a biztonságos kerékpározás érdekében.

Biciklis felvonulásunk a Dávid Ferenc parkból indult, ahol az indulás előtt az első 200 regisztráló résztvevő Academia Velo-s ajándékpólót kapott tőlünk. A menet nem sokkal 17 óra után indult el, önkénteseink segítségével, illetve forgalomirányításával a Dávid Ferenc térről végigtekertünk a városon a parkig.

A célállomásra érve a résztvevők magasba emelték bringájukat, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a biciklisek is részesei a közúti forgalomnak.

A felvonulás után a Szekler Teker önkénteseinek irányításával a gyerekek kialakított pályán sajátíthatták el a helyes biciklizés szabályait, de ugyancsak a gyerekek szórakoztatásáért érkeztek a helyszínre a csíkszeredai Zöld SzékelyFöld Egyesület önkéntesei is, akik Hangyasuli játékaikkal foglalták le a kisebbeket.

A biciklis felvonulásunk a Velo Academia projekt keretein belül valósult meg, amely a Svájci Államszövetség társfinanszírozásával, a kibővült Európai Unió számára létrehozott Svájci hozzájárulásból valósul meg. A támogatás értéke 56.086,75 CHF, a projekt 62.318,75 CHF-os teljes költségvetéséből.

[hb_gallery number=”7″ size=”col-4″]