SMS kampányt indított a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. A kezdeményezés célja, hogy minél barátságosabb, otthonosabb környezetben legyenek kórházi kezelésük ideje alatt a kis betegek.

A most indított SMS-kampány célja, hogy az Udvarhelyen és a térségben lakók, a 8837-es telefonszámra SMS-t küldve 2 euróval támogathassák a projektet.

 

Miért jó az SMS adományozás?

Mert kényelmes és gyors, ugyanakkor átlátható, mert az elküldött SMS-ek száma folyamatosan frissül a www.donatie.ro honlapon, itt nyomon követhető az adományok alakulása.

 

Mi a Gyermekbarát Kórház?

Az SZKA a következő évi Városi Kaláka keretében indította el Gyermekbarát Kórház programot, ennek keretében a kórház munkatársaival az a közös céljuk, hogy az itt gyógyuló gyermekek számára barátságos környezetett teremtsenek, a gyerek és a fertőző osztályokra.

A tervek szerint bekeretezett gyermek hangulatú rajzok kerülnek a falakra, a zöld övezetben egy játszótér készül. Most műanyag játékokra, kis bútorokra, ágyneműkre, tányérokra, sötétítőkre, függönyökre van szükség.

 

Mit tudunk venni 50, 100, 150 lejből?

  • 25-30 lej – egy garnitúra gyermekrajzú étkészletet
  • 50 lej – felakasztható kisjáték a kezelőbe (ahol a kisbetegektől a vért veszik)
  • 100 lej – 2*1 méter gyermekhangulatú függönyt
  • 120-150 lej – egy rend flanel ágyneműt

 

Az SMS-ben történő adományozás gyakorlati tudnivalói:

A 8837-es számra mindegyik mobilszolgáltató hálózatáról lehet SMS-t küldeni, legyen az előfizetéses vagy feltöltő kártyás, utóbbinál azonban figyelni kell a kártya feltöltésekor, hogy ne a „perces” opciót, hanem az „eurós” feltöltést válasszuk.

 

Mit kell írni SMS-ben, ha adományt szeretne küldeni?

A szövegmezőt üresen is hagyhatja, de egyébként bármit írhat: egy pont, egy felkiáltó jel is elég.

Az adományozás után az adományozó automatikusan kap egy köszönő válaszüzenetet. Erre az SMS-re nem kell válaszolni, ellenkező esetben a rendszer újabb adományként kezeli üzenetét.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány adománygyűjtő célja és az abból elért megvalósítások átláthatók, mérhetők és megvalósíthatók.

 

Egy SMS-el most Ön is segíthet!