Ötödik alkalommal szerveztük meg az RDE Harghita Kft.-vel közösen a KupakMOZAIK versenyt. Június 8-án zajlott az esemény, amelyre a csapatok már hetekkel korábban készültek. A Városi Jégpályán 37 csapat, azaz 370 gyermek és kísérőik vettek részt. Összesen 432 kg kupakot, fél kiló papírt és jópár alumínium dobozt gyűjtöttek össze. A lelkesedés és remek hangulat töltötte meg a helyet, és csodálatos mozaikok születtek az összegyűjtött anyagokból.

Az esemény fő célja a környezetvédelem fontosságának üzenete, amelyet sikerült széles körben eljuttatni, mivel a gyűjtésbe a családtagokat, barátokat, szomszédokat is bevonták.

Idén két kategóriában díjaztuk a csapatokat: a kupak kategóriában a Csodatevők csapata az első, az Élhető Erdőt csapata pedig a második helyezést érte el. A vegyes kategóriában az Orosz gumimaci kommandó nyerte el a zsűri tetszését. A csapatok végső pontszáma három részből adódott össze: az öt tagú zsűri (Balázs Sarolta, Bálint Lehel, Bencze Emese, Jakab Levente, Magyari Timea) döntése, a mozaikok mérete és a Facebookon gyűlt like-ok száma alapján alakult ki a végső sorrend.

Szívből gratulálunk minden csapatnak, felkészítő pedagógusnak és szülőnek!

Köszönjük a helyszín biztosítását a Jégpálya Udvarhelynek, a támogatást a Global Challenges Local Solutions-nek, és a zsűrinek a szakmai munkájáért. Köszönettel tartozunk a Székelyudvarhelyi Vöröskeresztnek a biztonságot jelentő jelenlétéért, az önkénteseink kitartásáért és odaadásáért, valamint a lelkes gyerkőcöknek és kísérőiknek. Kiemelten köszönjük az RDE Harghita Kft. támogatását és a szervezésben való partnerségét!