Mint minden évben, idén is három projekt került kiválasztásra, hogy bemutathassa kezdeményezését a támogató közösségnek.

Együtt egymásért – mentorprogram nulladikos osztályok számára

Pályázó szervezet neve: Lilapont Egyesület

„Eddigi tapasztalataink és egy általunk végzett statisztika alapján elmondhatjuk, hogy az udvarhelyi iskolák közel mindegyik osztályában van minimum egy eltérő fejlődésű gyerek. A tanító nem tud külön foglalkozni velük, gyakran lemaradnak tanulásban, és jellemzően bullying áldozatai lesznek. A szüleik kétségbeesettek és tehetetlenek, az osztálytársak szülei pedig információhiánnyal küzdenek, esetleg érdektelenek. Ezért projektünk a 2024-25 tanév összes nulladikos osztály tanítójának és szüleinek szól, amivel segítenénk ezeknek a speciális nevelést igénylő gyerekeknek a beilleszkedését.”

KÖZösen a családdal!

Pályázó szervezet neve: KÖZKUCKÓ EGYESÜLET

„Udvarhelyszéken nagy potenciál van a családokban. Minden évben jóval 1000 fölött születnek gyerekek a városban, ráadásul közel 4000 12 és 14 év közötti fiatal bolyong iskolavárosunkban. Mégis nagyon kevés az a civil szervezet vagy program, aki tudatosan odafigyel a családosok közösségi, szórakozási vagy szabadtevékenységi igényeire. A városnapokon kívül nagyon kevés az a program, amiben az egész család részesülhet. A KÖZpont Családfesztivál hiánypótló, egyedi rendezvényként jelent meg a város életében, amely minden Udvarhelyszéki családnak szól. Elsősorban kis- és nagygyerekes családoknak, majd minden olyan egyénnek, aki vágyik egy kis összművészeti fesztiválra, találkozásra az Udvarhelytől csupán 4 km-re lévő ikonikus Szejkefürdőn, a természetben.”

Értékes, küzdelmes, szép...

Pályázó szervezet neve: IgnisCafe

„Az odafigyelésre, a törődésre és gondoskodásra minden élethelyzetben szükségünk van. Az szeretetre szükségünk van. Különösen igaz ez a daganatos betegek és/vagy betegségből meggyógyultak esetében, akiknél a feldolgozás, felépülés folyamatos jelen. »Az Értékes, küzdelmes, szép« nevet viselő projektünk a daganatos betegeknek és betegekhez szól! Elsősorban azért, hogy érezzék, nincsenek egyedül annak a tehernek a vitelében, melyet rájuk mért az élet, de azért is, hogy meglássák, minden viszontagság ellenére az élet maga, és ők, ebben az élethelyzetben, igenis szépek!”

A projektek támogatása az Odaadó Est keretén belül történik. A 40 JótTevő személy rendszeres adományaiból a 3 kiválasztott projekt már kap egy alap-támogatást. A támogatási célösszeg elérése érdekében ehhez további támogatást gyűjtenek az eseményen, ahol rövid bemutatót tartanak a támogató közösség előtt.

Az Odaadó Est 2024. május 9-én, csütörtökön délután 18 órától kezdődik.