Civil szervezeteink azok a műhelyek, amelyek a helyi kihívásokra helyi megoldásokkal szolgálnak, legyen szó oktatási kérdésről, szociális problémáról, egészségről, kultúráról, környezetvédelemről vagy sportról.

Tartsuk itthon! összefogás azért jött létre, hogy a Hargita megyei civil szervezeteket kihangosítsuk és tájékoztassuk a vállalkozói réteget arról a lehetőségről, miszerint ha maradt még 2022-ből szponzoralapjuk, akkor azt most felajánlhatják nekünk. (Lásd a 1679/22.09.2022 kormányrendeletet)

A vállalkozók most dönthetnek erről a szponzoralapról: odaítélik egy civil szervezetnek, vagy engedik, hogy adóként bent maradjon az államkasszában.

A tudatos és közösségére figyelő vállalkozó biztosan az első megoldást választja!

Mit kell tennie?

  1. Szponzorszerződést kell kötnie a civil szervezettel,
  2. és a könyvelőjének ki kell töltenie a 177-es formanyomtatványt.

Ezt legkésőbb december 25-ig kell leadni a pénzügyre.

Azért, hogy a vállalkozók könnyebben elérjék a civil szervezeteket, létrehoztunk egy oldalt, ahol térségekre lebontva megtalálhatók az Udvarhelyszéki, Csíkszéki és Gyergyószéki egyesületek: https://szka.ro/tartsuk-itthon/

A kampány gondolata az Erdélyi Magyar Láttásérültekért Alapítványban fogalmazódott meg, ők keresték meg az SZKA-t, aki bevonta a kezdeményezésbe a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot, továbbá Csíkból a Leaders for All Egyesületet.