Van egy jó ötletetek, amit szívesen megvalósítanátok, ha lenne hozzá legalább 5.000 lej támogatásotok? Úgy vélitek, hogy elég sok személy életébe hozna pozitív változást ez a megvalósítás? Szívesen kipróbálnátok magatokat egy újszerű, jó hangulatú adománygyűjtő programban? Jól, jönne, ha többen megismernének benneteket térségünkből? Jól jönne, ha fejlődne a kommunikációs és előadói készségetek?

Ha a válaszotok IGEN, és udvarhelyieknek, udvarhelyszékieknek szól a tervetek, akkor jelentkezzetek az ODAADÓ EST 2023 közösségi adománygyűjtő eseményre.

Kik pályázhatnak?

Civil szervezetek, akik Udvarhelyszéken működnek, avagy itt tervezik megvalósítani a projektjüket.

Nincs korhatárhoz kötve a pályázás, lehet projektvezető diák vagy nyugdíjas is, ha a projektötletük megfelel a kiírásban jelzett ismérveknek, és áll mögöttük egy civil szervezet.

Hogyan lehet pályázni?

  • a jelentkezési és projektbemutató űrlap kitöltésével, amely innen tölthető le;
  • egy max. 1 perces akár telefonnal felvett videóanyaggal, amiben az ötletgazda a motivációját osztja meg velünk, hogy miért is foglalkozik ezzel az ötlettel, projekttel
  • határidő: március 31.
    Éjfélig kell beküldeni a kitöltött űrlapot és a kis felvételt az csaki.rozalia@gmail.com e-mailcímre.

Kik döntenek?

A Jótékony közösség tagjai, a JótTevők értékelik a beérkezett pályázatokat és ők választják ki azt a 3 projektet, amely bejut az Odaadó Estre és támogatást gyűjt a projektje megvalósításához.

Mi alapján döntenek?

  • minél több udvarhelyszéki személyhez szóljon, érjen el;
  • a változás, amit generál, járuljon hozzá valamilyen formában Udvarhely(szék) fejlődéséhez;
  • újszerű, kreatív tevékenység, mely jól bemutatható;
  • világos tevékenységi és pénzügyi felvezetés. A javasolt keretösszeg 3.000 – 5.000 lej/projekt.

Az elbíráló bizottság döntéséről 2023. április 3-án írásban kapnak értesítést a pályázók.

E pályázati kiíráson aki nyer – az a 3 projektötlet –, azt a lehetőséget nyeri meg, hogy ötletével bejusson az Odaadó Est adománygyűjtő eseményre és ott szervezett és előkészített keretek között támogatást gyűjtsön a projektjéhez.

Ehhez szakmai felkészítést is kapnak az ötletgazdák.

Fontos átgondolni, hogy:

  • a projektcsapat tud-e mozgósítani 10–12 barátot, ismerőst, kollégát, szimpatizánst, érintettet, támogatót és együttműködő partnert, akiknek annyira tetszik és fontos a projekt, annyira hisznek benne és bennetek, hogy szívesen részt vennének az Odaadó Est közösségi adománygyűjtő eseményen, melyen minimum 100 lejjel támogatják a projekteteket.
  • az Odaadó Estre bejutó csapat 1–2 tagja egy 3–4 alkalmas, alkalmanként 1–2 órás felkészítőn kell részt vegyen, amelyen szakember bevonásával segítünk abban, hogy profi módon tudja majd bemutatni a projektjét és meggyőzni az adományozókat.

A tervezett projektek lehetőleg a következő időintervallumban valósuljanak meg: 2023. június 1. – november 30.

Hogyan kap támogatást a projekt?

A 40 JótTevő személy rendszeres adományaiból a 3 kiválasztott projekt már kap egy alap-támogatást. A támogatási célösszeg elérése érdekében ehhez további támogatást gyűjtenek az Odaadó Est keretében, ahol rövid bemutatót tartanak a támogató közösség előtt.

A projektek által meghívott személyek mellett az SZKA és a Jótékony közösség további 40-50 személyt, adományozót meghív az eseményre. Az esemény keretében gyűl össze a támogatás mindhárom projektre.

Az Odaadó Est 2023. május 11-én, csütörtökön délután 18 órától kezdődik.

Kapcsolattartó:
Csáki Rozália – programvezető, SZKA
csaki.rozalia@gmail.com
0741-655.773