A Color Metal Kft. és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány közös műanyag kupakgyűjtő programot indított. A program ötletgazdája a Color Metal Kft., ahol a cégen belüli környezettudatos magatartás vezetett a kupakgyűjtéshez. Az SZKA pedig partnerként társult az ötlethez, hiszen a törekvés az évekkel ezelőtt elindított Élhető Udvarhely célkitűzéseivel egybehangzó.

A KupakSZÍV célja kettős: egyrészt szeretnénk megelőzni, hogy a műanyagkupak, mint szemét szennyezze a környezetet, és környezettudatosságra szeretnénk nevelni közösségünket, másrészt a kupakok értékesítéséből egy olyan támogatási alap létrehozása, melyből természet- és környezetvédelmi kezdeményezéseket támogatunk a térségben.

Fontosnak tartjuk, hogy a begyűjtött kupakok értékesítés után újrahasznosuljanak, ezáltal is kímélve a környezetet.

A szív alakú tárolókat a Color Metal Kft. kifejezetten erre a programra az általuk forgalmazott alumínium félgyártmányokból készítette. Jelenleg 8 kupaktároló van kihelyezve a következő helyszínekre: Color Metal Kft. székhelye előtt, Melinda Instal udvarán, ALT Technologies udvarán, Kaufland parkolójában, Merkúr parkolójában, Merkúr Bethlen parkolójában, Szuper Horizont előtt és a Szuper Market előtt.

Kezdeményezésünket mozgalommá szeretnénk fejleszteni. Így már több vendéglátó egységgel is elindítottuk az együttműködést, hogy az ott gyűlt kupakok is hasznosuljanak programunkban. Bárki csatlakozhat a programhoz. Tegyük együtt élhetővé Udvarhelyszéket!

A programról folyamatos tájékoztatást nyújtunk honlapunk erre dedikált oldalán https://szka.ro/KupakSZIV/ továbbá az SZKA Facebook oldalán.