Megvalósult az idei Városi Kaláka program Színes város Udvarhely elnevezésű projektje. Ebben az évben az SZKA azt vállalta, hogy kiszínezi a város szürke betonfelületeit, megmutatja a város kreatív arcát.

Két helyszínen sikerült látványos változást elérni: a II. Rákóczi Ferenc út 11. számú tömbháza alatti aluljáró igazán egyedi arculatot kapott. Július 5-én a Varázsecset Művészeti Tanoda művészei, önkéntesek és a Közösségi Alapítvány munkatársai alkottak maradandót az aluljáró falaira, a Tanoda által elkészített tervek alapján.

A második helyszín átalakítása a Céhek utca és Győzelem utca találkozásánál, a Szuper üzlet és a BRD bank előtti téren valósult meg július 18-án, ahol negyven, padként is használható betonlapot festettek színesre a résztvevők. A második helyszínen ismételten a Varázsecset fiataljai, az SZKA munkatársai és önkéntesek mázolták pasztellszínűre a szürke betonlapokat.

A munkálatok vidám hangulatban teltek.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány ezúton is köszöni mindazok hozzájárulását, akik segítségével megvalósulhatott a projekt. Kiemelten köszönjük a Kaláka Plusz egyéni adományozóinak, akik havonta járulnak hozzá a Városi Kaláka program pénzalapjához.

A Városi Kaláka program a továbbiakban is folytatódik. Külön honlapon követhetőek az eddigi és az ezt követő történések: www.varosikalaka.ro.