Tíz évnyi támogatói munkát értékelve, továbbá az udvarhelyszéki civil szervezetek körében frissen végzett felmérés alapján a Közösségi Alapítvány új célokat fogalmazott meg az Ön dönt támogatási programjának.

Az év első két pályázati kiírása két különböző célt fog követni:

I. és II. Ön dönt célja: minél több udvarhelyi lakos számára újszerű lehetőséget teremteni a közösségi élmény megtapasztalására.

III. Ön dönt, azaz a Vidéki Alap, mely az udvarhelyszéki vidéki civil szervezeteket támogatja, megmarad a régi formában, azaz eszköz- és anyagbeszerzést, illetőleg népszerűsítő tevékenységeket támogat.

A támogatott pályázatok kiemelt célcsoportjai a fiatalok és a felnőttek, illetőleg a család(ok), mint kisközösségek!

 

Milyen tevékenységek valósíthatók meg?

A jelenlegi kiírás, azaz az I. Ön dönt keretében a megfogalmazott cél elérése érdekében olyan projekteket szeretnénk támogatni, amelyek új közösségeket mozgósítanak, hoznak létre, segítenek kialakulni közös érdeklődési területek mentén és közös cselekvés, alkotás eredményeképpen sajátos tapasztalatot nyújtanak az abban résztvevőknek arról, hogy jó együtt cselekedni és együtt is élvezik az alkotásuk eredményét.

Néhány példa:

  • valamely terület közös parkosítása;
  • kreatív közös alkotások kézművességgel, aminek az eredménye valahol látható, maradandó stb.
  • felolvasóest, színházi darab betanulása és előadása olyan személyek által, akiknek valamikor ez álmuk volt
  • több civil szervezet közös érdeklődési terület mentén szervezi össze magát és közös akciót valósít meg
  • stb.

Bármely szakterület és tevékenységi terület, tevékenységi forma szóba jöhet. A támogatásra érdemes projekt ismérve: a projektekben résztvevők nem elsősorban önmagukért cselekszenek, hanem valami olyant próbálnak ki és tesznek, amit csak együtt tudnak megtenni, és aminek az eredményét közösen élvezik.

 

Kik pályázhatnak?

Székelyudvarhelyi civil szervezetek, illetőleg azok az udvarhelyszéki vidéki civil szervezetek, amelyek tevékenységüket Udvarhelyen valósítják meg.

 

Mekkora a megpályázható összeg?

A pályázati keret 15.000 lej. Egy projekt maximum 5.000 lej támogatást kaphat. A pályázónak legalább 10%-os önrészt kell biztosítania.

A pályázatokról a végső döntést a közösségi kártyahasználók hozzák meg, hiszen az ők támogatásuk révén jött létre a pénzalap. A pályázóknak tehát a közösséget kell meggyőzniük arról, hogy elképzelésük, munkájuk fontos a közösség számára.

 

Jelen (Ön dönt I.) kiírásra a pályázatok benyújtásának határideje: 2017. április 24. délután 15 óra!

FIGYELEM: kizárólag elektronikusan beküldött pályázatokat fogadunk el!

A szükséges dokumentumokat (pályázati űrlapot, költségvetési űrlapot, stb.) itt tölthetik le. Ezeket elektronikusan a progam@szka.org e-mailcímre kell beküldeni a jelzett határidőig.

Csak a nyertes pályázóktól fogunk további dokumentumokat kérni.

Sikeres pályázást kívánunk!